16.11.2013
David Mencl, Jan Hrabal

Starší dorostenci si vyšlápli na lídra, Eden se stal jejich rájem!

PRAHA — Velecenné tři body přivezli starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice z ledu pražské Slavie. Ta sice vedla, ale mladí Východočeši se nevzdali a koncentrovaným výkonem v čele s brankářem Červeným otočili zápas. Dvě branky vstřelil Michal Musil, o další se podělili David Barkóci, Radek Velinský, Denis Kusý.

Extraliga staršího dorostu, 22. kolo, sobota 16.11.2013, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

2:5
0:0, 1:2, 1:3
Branky a nahrávky: 21:05 Suda (Heldák), 41:05 Heldák (Kottek, Nestrašil) – 29:46 Barkóci (Martinec), 34:12 Velinský (Martinec), 46:00 Kusý (Panna), 48:39 Musil (Rudy), 58:33 Musil (Velínský, Barkóci). Rozhodčí: Jebavý – Gabriel, Prášek Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 136. Střely na branku: 36:16. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.
Slavia Praha: Sochůrek – Hejda, Kottek, Krejčí, Příkop, Weinhold, Zderadička – Furch, Heldák, Hyršl, Josefus, Kolář, Maňas, Mareček, Mušo, Nestrašil, Novák, Suda, Šmerha, D. Vyskočil.
Dynamo Pardubice: Červený – Faltys, Horyna, Kučera, Rudy, Vála – Barkóci, Benýšek, Havrda, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Rohlík, Velinský.

Komentář

Do utkání vstoupili mnohem lépe slávisté a od prvních minut zápasu se drželi v útočné třetině. Jako první byl ve slibné pozici Suda, který ale nedokázal překonat přesouvajícího se Červeného. O několik vteřin později byl zase blízko gólu Hyršl, trefil však jen beton roztáhnutého brankáře. Po ubráněném oslabení měli nadějnou příležitost i hosté. Rohlík sice v úniku o puk přišel, ihned ho ale vybojoval zpět a předložil ho Kusému, který z mezikruží nastřelil jen připraveného Sochůrka.

V přesilovce následně nebezpečně pálil Příkop, brankář Červený si ale s jeho pokusem poradil. Branky se Pražané dočkali až v úvodu druhé části, když se po přihrávce Heldáka prosadil Martin Suda – 1:0. Ani ne minutu nato mohlo být srovnáno, Rohlík totiž přihrál volnému Pannovi, ten ale z dobré pozice neuspěl. Pardubice se staly vyrovnanějším soupeřem, než tomu bylo v prvním dějství. Za svoji aktivitu byly odměněny vyrovnávacím gólem. Po buly pálil přesně k tyči David Barkóci – 1:1.

Hosté, posilněni dalším ubráněným oslabení, přidali zanedlouho další zásah. Po pěkné kombinaci se prosadil Radek Velinský – 1:2. Červenobílí se poté marně snažili o rychlou odplatu, ta však přišla až na začátku třetí části. Kottkovo nahození tečoval mimo dosah Červeného Denis Heldák. O chvilku později se kotouč odrazil k volnému Nestrašilovi, který orazítkoval břevno.

Po inkasovaném gólu na 2:2 Pardubice zabraly a ve 46. minutě se zásluhou Denise Kusého dostaly do vedení – 2:3. Tři minuty nato se udála trochu kuriózní situace, Michal Musil z nouze poslal puk po ledě na Sochůrka, a ten k překvapení všech kotouč propustil za sebe – 2:4.

Domácí se pak poměrně brzo rozhodli pro hru bez brankáře, to se jim ovšem později stalo osudným. Michal Musil totiž z vlastní třetiny trefil pěkným obloučkem prázdnou klec – 2:5. Sešívaní už s výsledkem nic neudělali a Pardubice si tedy odvezly všechny tři body z ledu lídra.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 6. 9. 2013
PCE - SLA
1:2
8. kolo, 23. 9. 2013
SLA - PCE
9:1
15. kolo, 12. 10. 2013
PCE - SLA
1:3
22. kolo, 16. 11. 2013
SLA - PCE
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube