11.10.2013
Jan Hrabal

Starší dorostenci se topí, přes převahu v Jihlavě zde prohráli

JIHLAVA — Starší dorostenci nestačili v dalším extraligovém utkání na Duklu Jihlava, na Horáckém zimním stadionu jí podlehli 1:2. Jediný gól hostí vstřelil Jakub Martinec.

Extraliga staršího dorostu, 14. kolo, pátek 11.10.2013, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

2:1
0:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 34:59 Klofáč, 46:46 Nováček (Balaštík) – 23:53 Martinec (Panna, Kusý). Rozhodčí: Dvořák – Jindra, Skopal. Vyloučení: 7:2. Bez využití. Diváci: 83. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Dukla Jihlava: Vacek – Dörrer, Klofáč, Kochánek, Mandát, Pospíchal, Půža – Balaštík, Bambula, Hoskovec, Hubert, Kolouch, Nováček, Ondráček, Peschout, Vala.
Dynamo Pardubice: Husár – Budík, Franc, Kučera, Procházka, Vála – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Jajcay, Kusý, Martinec, Panna, Rohlík, Velinský, Vyskočil.

Komentář

První třetina se nesla ve velmi opatrném duchu a hlavně začátek utkání byl velmi opatrný. Hra se mírně pootevřela až v polovině první části, když hosté dostali výhodu přesilové hry. V ní si vytvořili mírný tlak a usadili se před Vackem, který ale za svá záda žádný kotouč nepustil. Hra plynule dále velmi opatrným projevem hry z obou stran.

Necelé dvě minuty před koncem dostaly Pardubice další početní výhodu, která se jim nepovedla podle představ. Hned po vhazování ujel hostující obraně Balaštík, který si vynutil trestné střílení. To ale sám faulovaný hráč proměnit nedokázal, když trefil pouze levou tyč. Více se už v první třetině nestalo a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu 0:0.

Do druhé třetiny měli lepší vstup domácí, když hned zkraje hráli přesilovou hru. Tu však využít nedokázali a tvrdě na to doplatili. Ve 24. minutě dostal v útočné pásmu mnoho prostoru Panna, který vymyslel gólovou přihrávku na Jakuba Martince, který měl lehkou úlohu poslat kotouč do branky – 0:1.

Jihlava se ale po inkasované brance probrala a začala hrát aktivněji, z čehož také pramenily její zbytečné fauly. Po jednom ubráněném oslabení se dostal k puku Rostislav Klofáč, který po individuální akci uklidil kotouč mezi betony Husára a vyrovnal – 1:1.

Ve zbytku druhé třetiny se hra uklidnila a další branku nebo šanci jsme už neviděli. Po druhé třetině byl stav 1:1.

Do třetí třetiny vstoupila lépe domácí Dukla, která si dokázala vytvořit tlak, který dokázal zúročit až ve 47. minutě po přihrávce Balaštíka Filip Nováček, který dostal po střele pod horní břevno svůj tým do vedení – 2:1.

Pardubice se po inkasované brance pokoušely o vyrovnání a jednou mu byly opravdu blízko, když ujížděli dva hráči samostatně na Vacka, který vyjel daleko ze své branky a puk odehrál do bezpečí. Toto se ukázalo jako velmi důležitý okamžik, protože poté se už hosté do větší šance nedostali a Dukla Jihlava své těsné vedení uhlídala až do konce zápasu.

Ohlasy po utkání

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Dneska to bylo slušné utkání, které mělo tempo a myslím si, že jsme dnes byli trpělivější a o ten jeden gól šťastnější.“

Petr Jančařík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Dnes to bylo bojovné utkání z obou stran, žádné mužstvo nechtělo udělat chybu. My jsme tam měli hodně šancí, bohužel jsme tam nedali góly, což je v poslední době náš největší problém. Poté měla Jihlava jednu náhodnou akci, kterou sehrála výborně a dala nám z toho branku. Potom to soupeř uzavřel vzadu a už jsme se do ničeho nedostali.“

Zápasy v sezóně

Přát., 15. 8. 2013
PCE - JIH
15.08.2013
Přát., 28. 8. 2013
JIH - PCE
28.08.2013
7. kolo, 21. 9. 2013
PCE - JIH
1:2sn
14. kolo, 11. 10. 2013
JIH - PCE
2:1
21. kolo, 15. 11. 2013
PCE - JIH
2:3p
28. kolo, 7. 12. 2013
JIH - PCE
4:3sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube