30.7.2013
(HoH)

Start přípravy se Pardubicím na ledě Dukly nepovedl

PARDUBICE — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli v prvním přípravném utkání na ledě Dukly Jihlava 2:5. Domácí rozhodli o své výhře třemi brankami ve druhé třetině, konečné skóre mírnil Radovan Somík.

Přát., úterý 30.7.2013, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

5:2
1:0, 3:0, 1:2
Branky a nahrávky: 7:07 Ujčík (Podlipnik, Důras; 5/5), 22:15 Důras (5/5), 30:20 Čachotský (Kadlec; 5/5), 31:34 Velecký (5/4), 59:18 Velecký (Malec; 5/5) – 45:05 Somík (Sýkora, Marha; 4/5), 57:00 Starý (Benák; 4/5). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 862. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Dukla Jihlava: Rittich – Zadražil, Andersons, M. Jícha, Dobrovolný, Kolda, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Hubáček, Ujčík, Velecký, Pěška, Malec, Zeman, Čachotský, Kuřítko, Mikeš, Krupka, Důras. Trenéři: Petr Vlk a František Zeman.
Dynamo Pardubice: Růžička – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Čáp, Mocek, Drtina, Zdráhal – Sýkora, Marha, Somík – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Číp, Semorád – Veselý, Březina, Musil. Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha.

Komentář

Pardubičtí hokejisté se představili v Jihlavě s první formací ve složení Petr Sýkora – Josef Marha – Radovan Somík. Její centr se tak vrátil na domácí led, comeback mu ale pořádně zhořkl.

Dukla byla aktivnější od první minuty, hned na začátku hrála po faulu Jana Veselého přesilovku, tu ale nevyužila. O chvíli později se prosadil Viktor Ujčík obratnou tečí ostré rány od modré – 1:0. Domácí pak mohli navýšit své vedení v další početní výhodě, tu ale nevyužili.

V 18. minutě měl velikou příležitost navrátilec na jihlavský led v pardubickém dresu Josef Marha, jeho střela z první ale skončila na připraveném Rittichovi.

Úvod druhého dějství vyšel lépe domácím hokejistů, ve 23. minutě se prosadil Michal Důras, když po úniku po levé straně překonal brankáře Růžičku – 2:0. Na opačné straně se neujala akce juniorského dua Jan Veselý – David Březina.

Pardubice měly obrovskou možnost snížit v polovině utkání. Za faul na Radoslava Tybora nařídil rozhodčí trestné střílení, slovenský útočník jej ale neproměnil. A tak přišly dva údery Dukly: v čase 30:20 se prosadil Tomáš Čachotský, o 74 sekund později Michal Velecký – 4:0.

V závěru prostřední třetiny měly Pardubice výhodu přesilovku, tu ale nezužitkovaly. Na začátku závěrečné části hry se prosadil Radovan Somík při přesilovce. Kapitán z minulé sezony nadvakrát překonal domácího gólmana.

V 53. minutě mohl snížit pardubický mladík Veselý, jenž si najel až těsně před jihlavskou bránu. Na konečných 2:4 z pohledu Pardubic tak upravil Jan Starý využitou přesilovou hru.

Dukla zvládla lépe první přípravné utkání, Pardubice porazila i v domluvených samostatných nájezdech.

Ohlasy po utkání

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Nám se utkání vydařilo, ale šlo o přípravný zápas, takže bych výhru moc nepřeceňoval. V poslední třetině už jsme začali chybovat, ale jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce.“

Zdeněk Venera (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Jihlava dnes vyhrála zaslouženě. Na konci první třetiny jsme mohli vyrovnat, ale svoje šance jsme nevyužili. Naopak soupeř ve druhé třetině prakticky rozhodl o své výhře, byl dvě třetiny lepší. My můžeme být jen rádi, že šlo o přípravný zápas.“

Fotogalerie