25.10.2008
(HoH)

Dorostencům se obrat proti Třinci nepovedl

PARDUBICE — Přestože extraligoví dorostenci HC Pardubice prohrávali v sobotním duelu s Třincem 1:4, nevzdali. A nakonec málem dokázali v utkání zabodovat, když snížili na rozdíl jedné branky. To se jim ale nakonec nepovedlo, a tak všechny body brali Oceláři. O góly Východočechů se podělili Petr Vlček nádherným sólem přes celé hřiště, Jiří Půhoný a Radim Zrůst.

Extraliga dorostu, 16. kolo, sobota 25.10.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

3:6
1:4, 1:0, 1:2
Branky a nahrávky: 9:42 Vlček, 20:27 Půhoný (Škvor, Nosek), 42:42 Zrůst (Nosek, Lenoch) – 1:43 Labaj (Franek, Šebek), 6:55 Uher (Rapáč), 18:41 Chvostek (Bumbál), 19:10 Číhal, 45:33 Kurzok (Rapáč, Uher), 53:43 Číhal (Uher, Rapáč). Rozhodčí: Wagner – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. Diváci: 70. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:6.
Dynamo Pardubice: Langhammer (19:10 Štrof) – Škvor, Škop, Žemlička, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš – Březina, Světlík, Zrůst, Nosek, Jetmar, Tomín, Wasserbauer, Vlček, Půhoný, Hradecký.
Oceláři Třinec: J. Sklenář – Macháček, Talentík, Pavlík, Kurzor, Burzala, V. Sklenář, Ovčaří – Faksa, Rapáč, Franek, Chvostek, Bumbál, Matuš, Šebek, Labaj, Ižacký, Franek, Uher, Číhal.

Komentář

Pardubičtí mladíci v dnešním utkání doplatili na nedůraz v koncovce a nesoustředěnost v některých fázích zápasu. Neuběhly ani dvě minuty a Třinec se radoval z vedení, když pardubického gólmana Langhammera z předbrankového prostoru překonal Michael Labakj – 0:1.

O chvíli později poslal hosty do dvoubrankového vedení Dominik Uher, když zužitkoval přesilovku po předchozím Vlčkově vyloučení – 0:2.

Právě první potrestaný hráč Pardubic roztleskal zhruba stovku diváků v malé hale v 10. minutě. Při přesilovce domácích si Petr Vlček vzal puk v obraně a jako elegán největší s ním projel až do třinecké branky. A to doslova – 1:2.

Východočeši se nadále snažili útočit a vyrovnat, jenže v závěru doplatili na hrubé chyby v obraně. V 19. minutě potrestal domácí nesourodost v pásmu Michael Chvostek – 1:3.

Aby se Východočechům šlo do kabiny ještě smutněji, tak o to se v čase 19:10 postaral Robin Číhal – 1:4. Po čtvrté inkasované brance vystřídal Vojtěch Štrof v brance svého čtrnáctiletého kolegu Marka Langhammera.

Pardubice se i tak nevzdávaly, hned po návratu z šaten zavelel k dobývání třineckého náskoku Jiří Půhoný. Ten se po 27 sekundách v prostředním dějství prosadil po výborné Škvorově příhře – 2:4.

Domácích byl najednou plný led, hosté byli pod tlakem. Jenže Pardubickým scházelo to nejdůležitější: klid v koncovce. Co naplat, že se Východočeši dostávali do slibných zakončení, když s nimi nedokázali gólově naložit.

Výjimkou byl Radim Zrůst v úvodu třetí třetiny, když snížil na 3:4 z pardubického pohledu. Více se domácím nepovedlo. A tak je v závěru stihl krutý trest.

Čas 45:33 a přesná střela do levého růžku v přesilovce od modré čáry z hole Jakuba Kurzoka – 3:5.

O 490 sekund později definitivně rozhodl Robin Číhal, opět při početní výhodě pro Oceláře – 3:6.

Porážku Pardubic mohl zmírnit dvě vteřiny před koncem Jan Jetmar, jenž byl v jasné šanci faulován bekem Macháčkem, ale pardubický útočník na třineckého gólmana v trestném střílení nevyzrál.