25.9.2024
Redakce

Ani v Prostějově se béčku nepoštěstilo, o prohře rozhodl gól 17 vteřin před koncem

Pardubická rezerva stále čeká na své první vítězství v sezoně. Na Moravě proti Prostějovu dlouho drželi svěřenci Tomáše Jirků remízový stav, 17 sekund před koncem ale domácí skórovali a Dynamo B tak odjíždělo bez bodů. Skvělým výkonem se však blýskl talentovaný mladý útočník František Formánek, který vstřelil oba góly Východočechů.

Maxa liga, 5. kolo, středa 25.9.2024, Zimní stadion Prostějov

Prostějov

Dynamo Pardubice B

3:2
1:0, 1:2, 1:0 - 3:2
Branky a nahrávky: 14. Korčák (Babka), 25. Honejsek (Jenčovský, Šidlík), 60. Kindl (Babka) – 24. Formánek (Voženílek), 38. Formánek (Švec, Kaplan).
Prostějov: Kavan (Štipčák) – Klimíček, Šidlík (C), Zdráhal, Studený, Babka (A), Krejčí, Poledna – M. Tomeček, Illéš, Jenyš – J. Veselý, Kindl, Jiránek (A) – Karabáček, Kučera, Pilař – Korčák, Honejsek, Jenčovský – Slanina.
Dynamo Pardubice B: Honzík (Vondraš) – Chabada, Kolář (A), Nedbal, Švec, Tvrdík, Voženílek, Nedelka – Žálčík (A), Mikyska, Pochobradský – Formánek, Kaut (C), Kaplan – Kalužík, Fiala, Pavlata – Gromadzki, Rouha, Moník.

Komentář

První tutovku přitom měli na svých hokejkách pardubičtí hokejisté, konkrétně Tomáš Kaut. Zkušený centr se dostal do samostatného úniku, jeho pokus k tyči ale brankář Jan Kavan vystihl. Jestřábi tuto neproměněnou příležitost ve 14. minutě potrestali. V brankovišti před Davidem Honzíkem se utvořil po nepříjemném odrazu chaos, čehož dokázal využít křídelník Matěj Korčák, který jen puk dorazil za čáru.

Po změně stran ale František Formánek srovnal, když se podobně jako jeho parťák v útoku Tomáš Kaut objevil tváří v tvář s gólmanem. Dojíždějící obránce sice 20letého útočníka z Chrudimi zfauloval, pardubický talent přesto dokázal skórovat. Nepozornost po vstřelené brance však způsobila pro Dynamo problémy a gól na 2:1 v prospěch Prostějova. Forvard Antonín Honejsek jednoduše projel středním pásmem do útočné třetiny a ze slotu přesně zavěsil do levého horního rohu. Zhruba dvě minuty před koncem druhého dějství se B týmu podařilo znovu vyrovnat. Po pěkné kombinaci Robina Kaplana a Martina Švece se druhý jmenovaný dostal ke střele, která trefila beton domácího brankáře a odrazila se přímo do cesty Formánka, jenž neměl problém do prázdné svatyně zakončit.

Také ve třetí periodě uháněl jeden z pardubických hráčů sám na bránu, tentokrát Adrian Gromadzki. Polský rodák se na poslední chvíli pokusil o svižné zakončení, Kavanovi se však znovu podařilo tento úmysl přečíst. Největší rána pro béčko nicméně přišla 17 sekund před koncem, kdy byl opět před Davidem Honzíkem obrovský zmatek. Jestřábi, přesněji Denis Kindl, díky velkému důrazu této situace podruhé využili a ze zápasu tak nakonec brali všechny tři body.

Zápasy v sezóně

5. kolo, 25. 9. 2024
PRO - PCB
3:2
18. kolo, 2. 11. 2024
PCB - PRO
02.11.2024
31. kolo, 21. 12. 2024
PRO - PCB
21.12.2024
44. kolo, 1. 2. 2025
PCB - PRO
01.02.2025

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube