15.8.2024
Redakce

Béčko ve finále porazilo Duklu a podruhé v řadě ovládlo Letní hokejové hry!

Hokejisté pardubického B-týmu obhájili prvenství na Letních hokejových hrách! Ve finále domácího turnaje porazili Duklu Jihlava 3:2 po gólech Michala Pochobradského, Adama Nedelky a Robina Kaplana. Trofej Letních hokejových her tak podruhé v řadě zůstává v držení domácího týmu, třetí skončila pražská Slavia.

Letní hokejové hry, čtvrtek 15.8.2024, enteria arena

Dynamo Pardubice B

Dukla Jihlava

3:2
0:1 3:0 0:1
Branky a nahrávky: 26. Pochobradský (Rákos, Pavlata), 30. Nedelka (Chabada), 39. Kaplan (Hebek) – 18. Půček (Jungwirth, Jansons), 60. Kulda. Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Augusta, Kučera. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Dynamo Pardubice B: Vondraš – Kolář, Chabada, Hebek, Nedelka, Voženílek, Tvrdík, Koudelka – Pavlata, Rákos, Pochobradský – Kaplan, Mikyska, Žálčík – Lichtag, Kaut, Formánek – Kalužík, A. Fiala, Helikar.
Dukla Jihlava: Zhukov – Bilčík, Jansons, Vovsík, Strejček, Ozols, Číhal, Z. Fiala – Čachotský, Kulda, Cachnín – Štefančík, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Půček – Báťa, Pořízek, Chvátal.

Komentář

Cestu za obhajobou prvenství na Letních hokejových hrách začalo Dynamo B aktivně, ale do vedení se gólem do šatny dostala jihlavská Dukla.

Ve druhé třetině předvedli svěřenci Tomáše Jirků skvělý výkon a stav utkání otočili. Nejprve srovnal Michal Pochobradský, který byl kapitánem týmu v dnešním utkání. Ani ne o pět minut později už Dynamo vedlo, když se poprvé mezi dospělými trefil v pardubickém dresu obránce Adam Nedelka. Povedený úsek završil při hře 4 na 4 v závěru druhé části Robin Kaplan, který ve středním pásmu výborně zrychlil, dostal se až do samostatného úniku a šanci přetavil bekhendovým blafákem v dvoubrankové vedení.

Ve třetí dvacetiminutovce si pardubická rezerva vedení pečlivě hlídala a Duklu nepouštěla do velkého množství šancí. Až v závěru Jihlava snížila na rozdíl jedné branky a v posledních vteřinách se v přesilové hře snažila o vyrovnání. To už se ale Dukle nepodařilo.

Dynamo B tak porazilo Duklu Jihlava ve finále Letních hokejových her 3:2 a obhajuje prvenství na domácím turnaji!

Debut v pardubickém dresu si připsal dvacetiletý brankář Jakub Vondraš.

V odpoledním zápase o třetí místo porazila Slavia slovenskou Dubnici 3:0.

Konečné umístění Letních hokejových her 2024:

1. HC DYNAMO PARDUBICE B
2. HC DUKLA JIHLAVA
3. HC SLAVIA PRAHA
4. HK SPARTAK DUBNICA

Generálním partnerem Letních hokejových her je DD Elektromont, turnaj se odehraje za podpory města Pardubice.