16.10.2024
Redakce

Dynamo padlo v Sheffieldu po nájezdech a play off Ligy mistrů si nezahraje

Pardubičtí hokejisté prohráli na ledě Sheffieldu 2:3 po nájezdech a Liga mistrů pro ně v této sezoně končí. Vývoj závěrečné fáze základní části předpovídal boj do posledního okamžiku, a přesně ten se v Anglii odehrál. Dynamo ze zápasu vyválčilo bod, když díky Danielu Rákosovi a Tomáši Zohornovi dvakrát vyrovnalo. K postupu byl ale potřeba ještě druhý bod, a ten bohužel v nájezdové loterii získali Steelers.

Liga mistrů, 6. kolo, středa 16.10.2024, Utilita Arena

Sheffield Steelers

Dynamo Pardubice

3:2sn
0:0 2:1 0:0 - 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 25. Juusola (Simpson, Leavens), 36. Balmas, rozh. náj. Balmas – 32. Rákos (Macek), 41. Zohorna (Šustr). Rozhodčí: Sewell, Good – Rodger, Fraley (vš. GBR). Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 291. Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Sheffield Steelers: Greenfield – Tansey, Cormier, Diffley, Huttula, Saucerman, Guimond – Vallerand, Dowd, Balmas – Leavens, Simpson, Juusola – Janatuinen, Whistle, Ciampini – Miceli, Ulrick, Watling – Shudra, Tremblay.
Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, Musil, Šustr, Dvořák, Hájek, Vála, Švec, Houdek – Kaut, Poulíček, Paulovič – Radil, Zohorna, Kousal – Vondráček, Mandát, Lichtag – Herčík, Rákos, Macek.

Komentář

Steelers v zápase dvakrát vedli a Dynamo dokázalo v obou případech srovnat, ale ani bod po základní hrací době k postupu nestačil. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ze kterých získal druhý bod Sheffield a Pardubice tak v tomto ročníku Ligy mistrů končí.

O konečném pořadí po základní části totiž při shodě bodů rozhodoval větší celkový počet výher - Tappara Tampere vyhrála třikrát (dvakrát za tři body a jednou v prodloužení) a Dynamo pouze dvakrát.

Daniel Rákos naskočil v této sezoně do svého druhého zápasu prestižní soutěže a zapsal se mezi střelce. Zkušený útočník vyrovnával v polovině utkání na 1:1.

Vít Macek v Sheffieldu odehrál své první utkání v Lize mistrů a rovnou si připsal první kanadský bod. Právě on vybojoval kotouč za brankou a přihrál na gól Danielu Rákosovi.

Dynamo muselo následně znovu dohánět, což se podařilo v úvodu třetího dějství. Samostatný únik proměnil Tomáš Zohorna, který se v této sezoně prosadil v Lize mistrů už potřetí.