9.10.2024
Redakce

Dynamo v Lize mistrů poprvé padlo na domácím ledě, nestačilo na Lahti

Pardubičtí hokejisté podlehli v 5. utkání základní části Ligy mistrů finskému týmu Lahti Pelicans 2:3. Soupeř se brzy dostal díky dvěma slepeným gólům do vedení, ale Dynamo ještě do konce první třetiny vyrovnalo po přesilovkových trefách Lukáše Radila a Jiřího Smejkala. Na třetí gól Pelicans už však Pardubičtí ani přes tlak odpovědět nedokázali a ze zápasu tak odešli bez bodu.

Liga mistrů, 5. kolo, středa 9.10.2024, enteria arena

Dynamo Pardubice

Lahti Pelicans

2:3
2:2 0:0 0:1
Branky a nahrávky: 17. Radil (Šustr, Zohorna), 18. Smejkal (Kaut, Hájek) – 7. Horký (Väänänen, Vukojevic), 8. Johannesen (Bryggman), 47. Horký (Kangasniemi). Rozhodčí: Pražák, Šír – Hynek, Ondráček. Vyloučení: 3:5 navíc Hirvonen (Lahti) 5+OK za vražení na hrazení. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 251. Střely na branku: 47:14. Zblokované střely: 11:21. Hity: 11:8. Vhazování: 42:21. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Dynamo Pardubice: Will – Musil, Hájek, Dvořák, Šustr, Vála, Houdek, Švec – Červenka, Paulovič, Radil – Smejkal, Kousal, Kaut – Lichtag, Zohorna, Herčík – Mandát, Poulíček, Vondráček.
Lahti Pelicans: Patrikainen – Vukojevic, Nieminen, Jordán, Johannesen, Kalynuk, Zábranský, Bares, Riihinen – Kangasniemi, Väänänen, Horký – Bryggman, Carlsson, Poletín – Roine, Kumpulainen, Tukiainen – Virtanen, Hirvonen, Enlund.

Komentář

Dynamu nevyšel úvod zápasu, Lahti se brzy dostalo do dvoubrankového vedení. Dvě branky finského týmu dělilo pouhých 30 vteřin.

Pardubičtí hokejisté se ale nevzdali, a ještě v první třetině vyrovnali. Pomohla k tomu pětiminutová přesilovka, ve které se Dynamo dvakrát prosadilo. Lukáš Radil i Jiří Smejkal vstřelili svůj druhý gól v probíhajícím ročníku Ligy mistrů.

Oba týmy měly ve druhé třetině možnost trestného střílení, ale ani jeden pokus gólem neskončil.

Dynamo svého soupeře výrazně střelecky přestřílelo, a to v poměru 47:14. Úspěšnější byli Východočeši také na vhazování, kde uspěli ve 42 z 63 případů.

Pelicans se ve třetí třetině vrátili do vedení a Pardubice se následně mohutně tlačily za vyrovnáním. Třetí gól ale do sítě Lahti dotlačit nedokázaly a ze zápasu tak odešly s prázdnou.


Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.