15.9.2024
Redakce

Druhý zápas v Německu nevyšel, ze Straubingu se vracíme s prázdnou

Pardubičtí hokejisté prohráli ve čtvrtém utkání základní části Ligy mistrů ve Straubingu 2:3. Na vedení domácího týmu odpověděl v přesilové hře Tomáš Zohorna a na konci druhé třetiny otočil vývoj utkání David Musil. Tigers ale ve třetí třetině srovnali a v závěru si vzali vedení zpět. Dynamu se ani přes tlak v posledních minutách vyrovnat nepodařilo a ze Straubingu se vrací bez bodu.

Liga mistrů, 4. kolo, neděle 15.9.2024, Eisstadion am Pulverturm

Straubing Tigers

Dynamo Pardubice

3:2
1:1 0:1 2:0
Branky a nahrávky: 10. Zimmermann (Hede, Samuelsson), 43. Samanski (Connolly, Braun), 57. Brandt (Leonhardt, Lipon) – 15. Zohorna (Kousal, Herčík), 40. Musil (Vála). Rozhodčí: Hinterdobler (GER), Neutzer (GER) – Koziol (GER), Römer (GER). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 548. Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Straubing Tigers: Bugl – Braun, Brandt, Zimmermann, Klein, Green, Samuelsson, Clarke, Geitner – Lipon, Samanski, Leier – Fleischer, Brunnhuber, McKenzie – Hede, Leonhardt, Connolly – Denis, Scott, Fonstad.
Dynamo Pardubice: Will – Hrádek, Hájek, Šustr, Dvořák, Musil, Vála, Houdek – Herčík, Sedlák, Smejkal – Kaut, Kousal, Radil – Paulovič, Zohorna, Mandát – Vondráček, Poulíček, Kaplan

Komentář

Dynamo se z německého tripu vrací pouze s bodem. Ze druhého zápasu v sousední zemi odchází bodově naprázdno.

Zápas ve Straubingu rozhodovaly přesilové hry. Hned při první příležitosti otevřel domácí tým skóre.

Rovněž v přesilovce vyrovnával svou druhou trefou v Lize mistrů Tomáš Zohorna. Dynamo ve čtyřech zápasech vstřelilo v početních výhodách 6 gólů.

Pardubice se dostaly v závěru druhé třetiny do vedení, když se od modré čáry trefil David Musil. Pro Musku to byl první gól v sezoně.

Ve třetí části však Tigers dalšími dvěma přesilovkovými zásahy otočili skóre. Pardubičtí hokejisté se sice v závěru v přesilovce tlačili za vyrovnáním, ale tentokrát se manko smazat nepodařilo.

Do sestavy se po zranění z úvodního duelu s Fehérvárem vrátil Jiří Smejkal. Ve Straubingu odehrál téměř 19 minut.

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.