13.9.2024
Redakce

Třetí výhru v Lize mistrů Dynamo nepřidalo, v Berlíně padlo po nájezdech

Pardubičtí hokejisté prohráli ve třetím zápase základní části Ligy mistrů v Berlíně 2:3 po nájezdech. Dynamo v zápase dvakrát prohrávalo, ale pokaždé náskok soupeře vymazalo. V první třetině vyrovnával z přesilovky Martin Kaut a v závěru zápasu vystřelil svému týmu bod Roman Červenka. Zápas nakonec došel až do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hráči Eisbären.

Liga mistrů, 3. kolo, pátek 13.9.2024, Wellblechpalast

Eisbären Berlin

Dynamo Pardubice

3:2sn
1:1 1:0 0:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Bergmann (Byron, Kirk), 34. Tiffels (Wissmann), rozh. náj. Pföerdl – 14. Kaut, 59. Červenka (Hájek). Rozhodčí: Hinterdobler (GER), Hoppe (GER) – Giesen (GER), Jürgens (GER). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4227. Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Eisbären Berlin: Hildebrand – Wissmann, Müller, Reinke, Galipeau, Mik – Bergmann, Byron, Kirk – Pföderl, Boychuk, Noebels – Hördler, Fontaine, Tiffels – Veilleux, Wiederer, Schäfer.
Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, Hájek, Šustr, Dvořák, Musil, Vála, Hrádek, Houdek – Kaut, Sedlák, Červenka – Radil, Zohorna, Kousal – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Kaplan.

Komentář

Dynamo po dvou úvodních výhrách vyrazilo na trip do Německa. V prvním zápase na půdě Eisbären Berlin získalo bod, svému soupeři podlehlo po nájezdech.

Na úvodní gól soupeře odpověděl v přesilové hře Martin Kaut díky dobrému důrazu na brankovišti. Kauly se trefil zatím v každém zápase Ligy mistrů a je nejlepším střelcem týmu!

Ve druhé třetině se Eisbären vrátili do vedení a Pardubice musely znovu dotahovat.

Vyrovnání se Dynamo nakonec dočkalo 97 vteřin před třetí sirénou při hře bez brankáře vystřelil Roman Červenka z kruhu a tečovaný puk skončil až za zády Hildebranda.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Penalty došly až do šesté série, úspěšnější v nich byl nakonec Berlín, který tak zvítězil 3:2.

Dynamo si do tabulky připisuje bod a už v neděli se představí na ledě dalšího německého celku – Straubing Tigers.

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.