5.9.2024
Redakce

Dynamo na úvod Ligy mistrů rozdrtilo Fehérvár!

Pardubičtí hokejisté porazili na úvod základní části Ligy mistrů Féhervár 7:0! Dynamo od začátku do konce diktovalo tempo zápasu. Vysokou výhru nad maďarským soupeřem řídili dvougóloví Lukáš Sedlák s Martinem Kautem, další góly přidali Peter Čerešňák, Jiří Smejkal a Daniel Herčík. Tomáš Vomáčka v brance udržel čisté konto!

Liga mistrů, 1. kolo, čtvrtek 5.9.2024, enteria arena

Dynamo Pardubice

Fehérvár AV19

7:0
2:0 2:0 3:0
Branky a nahrávky: 1. Čerešňák (Radil, Smejkal), 6. Sedlák (Červenka, Smejkal), 24. Sedlák (Dvořák, Šustr), 30. Smejkal (Šustr), 42. Herčík (Kousal), 46. Kaut, 54. Kaut. Rozhodčí: Kika, Šír – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:4, navíc Campbell (FEH) 5+OK za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku, Kuralt (FEH) 5+OK za nedovolené bránění. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4522. Střely na branku: 42:26. Vhazování: 42:18. Průběh utkání: 7:0.
Dynamo Pardubice: Vomáčka – Hájek, Čerešňák, Dvořák, Šustr, Vála, Musil, Houdek – Smejkal, Sedlák, Červenka – Radil, Kousal, Kaut – Paulovič, Zohorna, Herčík – Mandát, Poulíček, Vondráček.
Fehérvár AV19: Horváth – Gaunce, Campbell, Atkinson, Messner, Stipsicz, Štajnoch, Kiss – Ambrus, Hári, Kuralt – Erdély, Bartalis, Brown – Sebok, Berger, Terbócs – Kulmala, Magosi, Németh – Mihály.

Komentář

Ideální vstup do nového soutěžního ročníku! Dynamo na domácím ledě rozstřílelo v prvním zápase základní části Ligy mistrů Fehérvár 7:0.

Tomáš Vomáčka nastoupil do prvního soutěžního utkání za A-tým a hned udržel čisté konto! Proti maďarskému soupeři kryl všech 30 střel.

První Pardubický gól v sezoně vstřelil Peter Čerešňák, který otevřel skóre utkání už po 42 vteřinách hry v přesilovce. V početní výhodě se Dynamo v zápase prosadilo hned třikrát!

Hned dva hráči dnes rozvlnili soupeřovu síť dvakrát. Lukáš Sedlák s Martinem Kautem začali sezonu dvougólovým večerem.

Premiérový soutěžní gól za Dynamo vstřelil Daniel Herčík! Mladý útočník se radoval už v první třetině, ale gól nakonec nebyl uznán kvůli přihrávce rukou. Herča si spravil chuť ve třetí dvacetiminutovce, jeho další zásah už byl regulérní.

První soutěžní zápas za Dynamo odehrála trojice nových posil - Jiří Smejkal, Roman Červenka a Andrej Šustr. Smejky se ihned premiérově zapsal mezi střelce a ke gólu přidal i dvě asistence. Dvě gólové nahrávky zaznamenal také Andrej Šustr, první asistenci si v dresu Dynama připsal i Červus.

Fanoušci obou týmů si po zápase projevili respekt. Děkujeme za skvělou podporu a příznivcům Fehérváru přejeme šťastnou cestu domů

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.

Ohlasy po utkání

Vít Černohous (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): Vítězství, i když vypadá jednoduše, tak určitě jednoduché nebylo. Fehérvár hrál velice důrazně a my jsme se s tím museli popasovat. Ať už se jednalo o chování pod tlakem presujících hráčů nebo využití speciálních formací, kam jsme museli zapracovat i hráče, kteří by se tam normálně nedostali a ukázalo nám to další možnosti.