Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 37. kolo, pátek 26.1.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

2:2p
1:1, 1:0, 0:1 – 0:0
Branky: 7. Koudelka, 25. Lubina – 8. Vejvoda, 55. M. Procházka. Rozhodčí: Blažek – Fiala, Kostka. Vyloučení: 4:9, navíc Židlický (Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 2653. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Dynamo Pardubice: Biegl – Antonín (41. Mjagkich), Mečiar, Jančařík, Pácal, Píša, Malinský – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Ruszniak, Pospíšil – Koudelka, Kudrna, S. Procházka (25. Kábrt, 41. Němeček).
Rytíři Kladno: Hnilička – Kruliš, Kasík, L. Procházka, Štěpánek, Židlický, Skrbek – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Čermák, Zajíc, Ruchař – Beránek, Burger, Mikolášek.

Komentář

Domácí začali další existenční utkání velkým náporem, značnou měrou jim k tomu pomohli kladenští Vejvoda s Kasíkem, kteří nabídli pardubickým téměř devadesátisekundovou přesilovku pět na tři.

Domácí tuto šanci nevyužili, přestože na Hniličkovu branku směřovala jedna střela za druhou. Do vedení se ale dostali domácí dvanáct sekund po vypršení trestu kladenských hráčů. O jeden a půl minuty později však Vejvoda od modré čáry překvapil novopečeného otce Biegla v pardubické brance a srovnal skóre. Domácí byli v úvodní třetině aktivnější, ale kladenskou obranu nedokázali překonat.

Také druhou třetinu začali domácí náporem a v 25. minutě získali jednogólový náskok. Po třiceti minutách se nabídla výhoda přesilovek také kladenskému mužstvu, jeho hráči však přesilovky hráli špatně a nepodařilo se jim srovnat skóre, i když si pak vynutili mírnou územní převahu.

Třetí třetinu po oboustranně opatrném začátku rozehráli lépe domácí, kteří nátlakovou hrou brzdili kladenské akce už v zárodku, a tak Středočeši museli spoléhat na rychlé brejky, ze kterých hrozilo Bieglovi velké nebezpečí.

Když potom hosté přidali na důrazu, Pardubičtí se tlaku soupeře neubránili a v 55. minutě nechali Martinu Procházkovi dost prostoru ke srovnání skóre. Přes úpornou snahu obou celků se stav utkání nezměnil ani v prodloužení, a tak pardubickým hokejistům existenční starosti neubyly.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Spokojen s bodem nejsem, protože k záchraně bychom potřebovali oba. Hráči podali bojovný obětavý výkon, ale ke konci jsme udělali chybu a ta nás stála vítězství.“

Zdeněk Müller (HC Poldi Kladno): „Podali jsme jen průměrný výkon, ale bod nám stačí k jisté účasti v play off. Nemít v brance Hniličku, těžko bychom dnes remízu uhráli.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 3. 10. 1995
PCE - KLA
3:1
22. kolo, 19. 11. 1995
KLA - PCE
2:1
37. kolo, 26. 1. 1996
PCE - KLA
2:2p
38. kolo, 30. 1. 1996
KLA - PCE
4:4p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube