Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 27. kolo, úterý 5.12.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Litvínov

4:3
2:1, 0:1, 2:1
Branky: 2. Kudrna, 16. Kudrna, 44. Jantovský, 49. Ruzsnyak – 5. Rousek, 37. Rousek, 41. Alinč. Rozhodčí: Rejthar – Brázdil, Furmánek. Vyloučení: 6:5, navíc: Kudrna (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 1660. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Jančařík, A. Píša, Pácal, Mjagkich, Antonín – Hejduk, Blažek, Lubina – Kábrt (41. Jantovský), Ruzsnyak, Pospíšil – Weber, Kudrna (41. Procházka), Koudelka.
Litvínov: Franěk – Krátký, Sejejs, Butko, Prachař, Mrázek, Nikolov – Machulda, Alinč, Fadějev – Kysela, Jeřábek, Rousek – Balázs, Straka, Kotrla (21. Piroutek).

Komentář

V zahajovacím utkání nadstavbové části hokejové extraligy se v dresu Pardubic poprvé představil útočník Ruzsnyak ze Slovanu Bratislava a jedenáct minut před koncem rozhodl o výhře domácích 4:3.

Litvínov přijel do Pardubic bez útočníka Vlasáka, nicméně více absencí hráčů základního kádru měli domácí. Na hře to příliš vidět nebylo, hrálo se útočně, i když brankových šancí moc nebylo. V úvodní třetině si jich víc připravili Pardubičtí, kteří také zaslouženě získali jednogólový náskok.

Dobré tempo i útočná hra obou týmů provázely druhou třetinu. Domácí byli sice aktivnějším a důraznějším celkem, ale nedokázali si poradit s dobře organizovanou hrou Litvínova. Ten se opíral o výkon brankáře Fraňka, který za stavu 2:1 pro domácí zlikvidoval sólo pardubického Lubiny. Přestože domácí měli více ze hry, z gólu se v této třetině radovali hosté, kteří ve 37. minutě srovnali skóre.

S nerozhodným stavem se žádné z mužstev nechtělo smířit a třetí třetina přinesla oboustranně vysoké tempo a dramatický průběh. Ve 41. minutě poprvé Severočeši šli do vedení, ze kterého se ale dlouho neradovali. Domácí ve 44. minutě vyrovnali, a ve 49. minutě jejich nová akvizice ze Slovenska Ruzsnyak opět posunula Pardubické do vedení.

Napínavý průběh vyvrcholil v poslední minutě hry, kdy hosté při vlastním oslabení odvolali brankáře a s pěti hráči v poli se pokusili o vyrovnání. Nepodařilo se jim to a domácí tak získali teprve čtvrté vítězství na domácím ledě v této sezóně. Stínem utkání bylo zranění pardubického obránce Antonína, který byl s otřesem mozku převezen do pardubické nemocnice.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Pro nás to bylo strašně důležité utkání, jsem rád, že jsme ho dotáhli do vítězného konce a musím pochválit celé mužstvo za bojovnost. I za nepříznivého stavu, kdy jsme prohrávali, dokázali hráči obrátit skóre. Hrálo se oboustranně s nasazením a byl to dobrý zápas.“

Josef Beránek (HC Chemopetrol Litvínov): „Bylo to dobré utkání, mělo úroveň a myslím si, že bylo lepší, než jsme tady odehráli posledně. Utkání, ve kterém jsme prohrávali 0:1, 1:2 a dokázali otočit na 3:2, jsme pak prohráli po vlastní lehkovážnosti, když před rozhodujícím gólem nedokázali naši hráči pokrýt soupeře.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 10. 10. 1995
LIT - PCE
2:6
24. kolo, 24. 11. 1995
PCE - LIT
2:4
27. kolo, 5. 12. 1995
PCE - LIT
4:3
28. kolo, 8. 12. 1995
LIT - PCE
2:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube