Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 21. kolo, úterý 19.11.1996, Zimní stadion města Plzně

Plzeň

Dynamo Pardubice

1:1
0:1, 0:0, 1:0
Branky: 46. Jelen – 8. Jantovský. Rozhodčí: Vokurka – Frühauf, Průcha. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5529. Průběh utkání: 0:1, 1:1.
Plzeň: Mařík – Šmíd, Vlček, Špaček, Bláha, Jindřich, Hanzlík (21. Ruprecht) – Jelínek, Straka, Klimt (21. Jelen) – Vostřák (30. Šanda), Kořínek, Kampf – Volák, Kučera, Novotný.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Mudroch, Pácal (7.–21. R. Pospíšil), Kříž, Cypljakov, Píša – Lubina, Blažek, Jantovský – D. Pospíšil, Martinec, Koudelka – S. Procházka, Plášek, Hejduk – M.Procházka, Sýkora, Paleček.

Komentář

Domácí začali ofenzivně naladěni a již ve 2. minutě vyzkoušel pardubického Bartu mladý Novotný. Hosté se v úvodu utkání proti výborně bruslícímu a napadajícímu soupeři příliš neprosazovali, ale přesto se ujali vedení, když Lubina nádherně našel Jantovského a ten před odkrytou brankou nezaváhal. Vzápětí mohl srovnat Hanzlík, ale mířil jen do brankáře. Oba týmy předváděly rychlý, kvalitní hokej s řadou osobních soubojů, který se divákům musel líbit.

I po přestávce se hrál oboustranně výborný hokej. Mírně navrch měli domácí, ale již tradičně se jim nedařilo proměňovat šance. Ani hostům se střelecky nedařilo a nedokázali se prosadit ani při čtyřminutové přesilové hře.

V závěrečné třetině měli domácí drtivou převahu a nakonec se jim po Jelenově sklepnutí Jelínkovy rány podařilo vyrovnat. I nadále byla Plzeň lepším celkem, ale neustále se potýkala se svou starou slabinou, kterou je neproměňování vyložených brankových příležitostí. Střelecky se nedařilo ani hostům, a tak zůstalo skóre již nezměněno.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC ZKZ Plzeň): „Souhlasím, že to bylo velice kvalitní utkání, které se muselo divákům líbit. Od druhé třetiny jsme zlepšili výkon, měli jsme více ze hry, ale i přesto bod beru, protože Pardubice jsou ne náhodou na špici tabulky.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Myslím si, že to bylo kvalitní utkání, s nasazením až do poslední minuty, které se muselo líbit. S bodem jsme spokojeni, i když si myslíme, že vyrovnávací gól byl dosažen bruslí.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 6. 10. 1996
PCE - PLZ
5:4
21. kolo, 19. 11. 1996
PLZ - PCE
1:1
34. kolo, 12. 1. 1997
PCE - PLZ
3:2
47. kolo, 25. 2. 1997
PLZ - PCE
7:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube