Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 11. kolo, neděle 13.10.1996, Městský zimní stadion Kladno

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

3:1
0:0, 2:1, 1:0
Branky: 30. Mikolášek, 35. Kruliš, 48. Eiselt – 23. Kubiš. Rozhodčí: Kolísek – Padevět, Fedoročko. Vyloučení: 9:7, navíc Kruliš (Kladno) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 3300. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Rytíři Kladno: Hnilička – Kruliš, Kasík, L. Procházka, Kaberle, Židlický, Skrbek – Beránek, Zajíc, Mikolášek – Svoboda, Eichenmann, Eiselt – Ton, Burger, Tenkrát.
Dynamo Pardubice: Salfický – Pácal, Augusta, Malinský, Mudroch, Cypljakov, Píša – Lubina, Blažek, Jantovský – Hejduk, Martinec, Pospíšil – Procházka, Koudelka, Kubiš.

Komentář

Kladenští po čtyřech neúspěšných minulých kolech začali opatrně, ale za prvních deset minut si vytvořili herní převahu, pak však museli čelit trojnásobnému vyloučení a hosté se postupně dostávali do tempa. Povedlo se jim získat vedoucí branku ve 23. minutě, kdy útočník Kubiš přelstil kladenské obránce a střelou „do šibenice“ nedal kladenskému brankáři Hniličkovi šanci.

Kladno však jakoby vstalo z mrtvých, Kruliš mohl vyrovnat a vzápětí další kladenský hráč Svoboda neměl dostatek klidu na zakončení, když byl sám pořed brankářem Salfickým. Kladno bylo v těchto fázích, vytvořilo si několik šancí a v polovině utkání Mikolášek bez přípravy zúročil Zajícovu přihrávku z prostoru za brankou. Za pět minut poté dělovka Kruliše od modré čáry, kterou brankář hostí ani neviděl, znamenala vedení. Hosté znervózněli, měli šanci v závěru druhé třetiny, ale dvojice Lubina, Jantovský na domácího brankáře Hniličku neměla.

Definitivu zařizoval kladenský expres Eiselt – Eichenmann, kteří za přispění domácího obránce Malínského zvýšili na rozdíl dvou branek. Gól to byl z kategorie „ušmudlaných“, hosty doslova rozhodil, a když se jim nepovedlo zúročit přesilovku, povolily nervy. Závěr byl dramatický, po boxu to bylo pět dvouminutových trestů, ale to bylo ze strany Pardubic vše. Kladenští dohrávali v poklidu a s přehledem, hosté na změnu skóre již neměli.

Ohlasy po utkání

Jan Neliba (HC Poldi Kladno): „Potřebovali jsme nutně vyhrát, proto jsme začali opatrně. Jsme si vědomi, že nedáváme potřebné množství gólů. Již v Litvínově v minulém kole jsme měli na vítězství. Závěr byl zbytečně dramatický, to když hostující Koudelka zbytečně atakoval domácího brankáře a po něm následovala boxerská vložka, nebudu komentovat.“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Bylo to bojovné a dramatické utkání, měli jsme šanci v první třetině, kdy jsme neproměnili dvě branky, bylo to utkání kdo z koho, rozhodovaly jednotlivé branky. Hráči hráli dobře a bojovně a po výpadku v úvodu soutěže jsem s výkonem spokojen.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 13. 10. 1996
KLA - PCE
3:1
24. kolo, 29. 11. 1996
PCE - KLA
4:1
37. kolo, 24. 1. 1997
KLA - PCE
4:4
50. kolo, 7. 3. 1997
PCE - KLA
5:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube