20.11.2019
Redakce

Zlomil nás gól na 4:4, tuší Dominik Chára

Pardubičtí junioři si v domácím derby chtěli vyšlápnout na mladíky z Hradce Králové. To se jim nepodařilo a prohráli 4:8. Dominika Cháru tak příliš netěšil gól a asistence, kterými se zapsal do statistik utkání.

Pardubice v zápase čtyřikrát vedly a ještě v polovině utkání pro ně vše vypadalo příznivě, přesto se však musí vypořádat s prohrou 4:8. „Zlomilo nás, že jsme dostali gól na 4:4. Pak ještě dostaneme dva góly po buly, protože si nepohlídáme hráče, co střílí, a neblokujeme," hledal příčiny prohry Dominik Chára. Pardubičtí tedy musí skousnout, že se před svého severního rivala v tabulce zatím nedostali.

Juniory trápí zejména malá obětavost a nedůslednost v některých situacích v obranné třetině, což se projevilo i v zápase s Mountfieldem. „Máme malou obětavost pro tým!" zlobil se mladý útočník, který si v zápase připsal dva kanadské body za gól a nahrávku. Trápí nás lehkovážnost a to, že se nesoustředíme na sto procent," doplnil Chára, který tak na dálku souhlasil s vyjádřením trenéra Richarda Krále.

Hradec Králové na všechny čtyři góly Dynama dokázal rychle najít odpověď a pokaždé srovnal stav utkání, Dominik Chára v jejich počínání hledá inspiraci pro další zápasy Pardubic. „I když se prohrává, tak se to dá vždycky otočit, Hradec nám to jasně ukázal. My prostě musíme zlepšit buly a obětavost," velí devatenáctiletý odchovanec Dynama.