03.06.2023
Redakce

Zlatá hokejka: Lukáš Sedlák nejlépe postaveným extraligovým hokejistou!

Další ocenění pro Lukáše Sedláka! Po ceně pro nejlepšího hráče loňského extraligového ročníku je nyní také nejlépe postaveným hráčem v rámci Zlaté hokejky, který hraje v nejvyšší české soutěži. Třicetiletý útočník získal 189 bodů, což stačilo na 13. místo. Na 30. místě pak skončil se ziskem 11 bodů brankář Roman Will.

Lukáš Sedlák začal uplynulou sezónu v kanadskoamerické NHL, kde v dresu Colorada Avalanche a Philadelphie Flyers odehrál třicet zápasů a zapsal osm kanadských bodů. Následně se v polovině prosince přesunul do Pardubic, kde nasbíral průměr více než bodu na zápas. V základní části nastoupil do 24 utkání a připsal si 27 bodů (15+12), za 10 zápasů v play off přidal pět branek a tři asistence. Následně se představil také na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku, které mu však ukončilo zranění.

Ve Zlaté hokejce se Lukáš Sedlák umístil se ziskem 189 bodů na třináctém místě, což je nejlepší umístění mezi extraligovými hokejisty. Na 30.-31. místě se pak nachází brankář Roman Will, který v anketě získal 11 bodů.

Ve finálové desítce tradiční ankety Zlatá hokejka figuruje devět hokejistů z NHL a jeden ze švýcarské ligy. O vítězi ankety, jejíž první ročník proběhl už v roce 1969, rozhodne závěrečné třetí kolo, které proběhne po skončení play off NHL. Hlasující budou vybírat z desítky nejlepších, přičemž body z předchozích kol se nezapočítávají.

Anketa, kterou pětkrát ovládl Dominik Hašek a čtyřikrát Vladimír Martinec, pozná svého vítěze na slavnostním galavečeru 29. června. Mimo to zde budou vyhlášeni také junior, para hokejista a hokejistka sezony. Přímý přenos Zlaté hokejky 2023 můžete sledovat na programu ČT 1.

Desítka uchazečů o Zlatou hokejku 2023 (podle abecedy):

Roman Červenka (SC Rapperswill-Jona Lakers)
Tomáš Hertl (San Jose Sharks)
Filip Hronek (Vancouver Canucks)
Filip Chytil (New York Rangers)
David Krejčí (Boston Bruins)
Dominik Kubalík (Detroit Red Wings)
Martin Nečas (Carolina Hurricanes)
David Pastrňák (Boston Bruins)
Vít Vaněček (New Jersey Devils)
Pavel Zacha (Boston Bruins).