14.09.2021
Klub

Zemřel náš bývalý hráč a trenér Ladislav Lubina

Po dlouhé nemoci zemřel náš bývalý hráč a později trenér Ladislav Lubina. Bylo mu 54 let.

Vynikající útočník se narodil 11. února 1967 ve Dvoře Králové nad Labem. Po odkroucení vojenské služby v Dukle Jihlava se vrátil do Pardubic právě včas, aby získal s týmem v sezoně 1988/1989 mistrovský titul. O dva roky později se stal s jednačtyřiceti góly nejlepším střelcem ligy. Celkem nasázel v naší nejvyšší soutěži 337 branek v 910 zápasech. Druhý mistrovský titul jako hráč získal s Pardubicemi v sezoně 2004/2005.

V národním dresu přidal dalších 25 zásahů a je členem Klubu hokejových střelců. Kromě Pardubic nastupoval ještě za Duklu Jihlava a Třinec. Hrál i ve Finsku, Švýcarsku a Německu. Jako trenér později vedl Chrudim i Kometu Brno. Největšího trenérského úspěchu ale dosáhl s Pardubicemi, když jako asistent Pavla Hynka vyhrál mistrovský titul v sezoně 2011/2012.

„Bohužel nás dnes zastihla smutná zpráva, že nás navždy opustil Ladislav Lubina. Byl to člověk, který svůj hokejový život spojil s Pardubicemi. Všechny nás tato zpráva zasáhla. Za celý klub chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům," řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.