17.11.2020
Redakce

Zápas s Kometou? Zatím naše nejlepší utkání, říká Pavel Kantor

Pavel Kantor dostal příležitost i ve čtvrtém zápase v řadě a důvěru trenérům začíná splácet. Proti Kometě Brno si při vítězství 2:1 připsal 21 úspěšných zákroků a několikrát svůj tým podržel. I díky němu se mohlo Dynamo radovat z první tříbodové výhry v sezóně.

Dynamo zatím dává málo gólů, proto je potřeba skvělá defenzivní práce a výborný výkon gólmana. Přesně to se podařilo v zápase proti Kometě. Šestnáct zblokovaných střel a jednadvacet jistých zákroků Pavla Kantora znamenalo, že se Dynamo po dlouhé době odlepilo ze dna tabulky.

„Odehráli jsme zatím asi nejlepší utkání v sezóně, dopředu jsme měli hodně šancí, hráli jsme výborně oslabení a myslím si, že to byla zasloužená výhra," hodnotil po utkání dobrý výkon týmu Kantor.

Do sestavy brněnské Komety se vrátil Peter Mueller. Na soupisce nechyběl ani rakouský útočník Peter Schneider, který se v letošní sezóně prosadil už sedmkrát.

Před zápasem jsem ani nevěděl, jestli Mueller bude hrát, ale musím říct, že když jsem ho viděl na rozbruslení tak jsem radost neměl. Schneidera znám, hrál jsem s ním v dorostu. Věděl jsem o nich, když byli na ledě, ale žádný rozbor jsem si nedělal," řekl o hvězdných hráčích Komety Pavel Kantor.

Tým se v momentálním rozpoložení musí opřít o výkon brankáře. Na tlak je však devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic zvyklý: „Snažím se si to nepřipouštět. Na tlak jsem si v minulé sezóně zvykl. Zápasy jdou rychle za sebou, což mi naprosto vyhovuje."

Pardubice mají stejně jako ostatní týmy velice nabitý program. Další zápas odehrají Východočeši už ve čtvrtek, kdy vyzvou od 18:00 rivala z Hradce Králové.

„Doufám, že nás výhra povzbudí nejenom do důležitého zápasu s Hradcem, ale i do dalších utkání," říká Kantor a dodává: „Hrajeme hokej, tak je jasné, že chceme vyhrávat. Nikoho nebaví chodit každý den na stadion se sklopenou hlavou. Potřebujeme sbírat body, ať je to, kdo je to."

Dynamo bude hrát proti Mountfieldu HK třetí domácí utkání v řadě. Podle Pavla Kantora to ale až taková výhoda momentálně není: „Domácí zápasy se díky absenci fanoušků vlastně mažou, pro nás to je výhoda jenom v tom, že se nemusí cestovat. Můžeme se v Pardubicích v klidu najíst a připravit se na zápas."