03.09.2024
Redakce

Začíná Liga mistrů! Dynamo na úvod vyzve doma Féhervár

Liga mistrů je tady! Už ve čtvrtek 5. září znovu zahájíme naši pouť Evropou! Začínáme na domácím ledě, kde od 17:00 vyzveme maďarský Fehérvár. „Čekáme kvalitní tým, který nás prověří. Chceme uspět a zvítězit v každém zápase," říká před startem soutěže Patrik Poulíček. V článku naleznete také kompletní soupisku Dynama pro Ligu mistrů.

„Na začátek Ligy mistrů se těšíme moc! Je to pro nás začátek další sezónní fáze. Budou to zápasy, které budou mít náboj. Těším se, že prodáme ty natrénované hodiny v létě. Chceme uspět a zvítězit v každém zápase," říká před startem Ligy mistrů Patrik Poulíček.

Dynamo sehrálo před ostrým startem sezony tři přípravné duely. V souboji proti Dynamu B zvítězilo 5:3, poté si poradilo také se slovenskou Žilinou 3:2 a uspělo také v rámci soustředění v Rakousku a Německu, které zakončilo výhrou 3:2 po prodloužení nad Mnichovem.

V posledních dvou zápasech se už objevili také všechny tři předsezónní posily. První vstřelenou branku v pardubickém dresu už stihl Jiří Smejkal. Dvě asistence pak má na kontě Roman Červenka.

Už ve čtvrtek 5. září se Dynamo poprvé v letošní sezoně představí na domácím ledě v enteria areně. Od 17:00 startuje první zápas Ligy mistrů. Svěřenci Marka Zadiny čeká Fehérvár AV19.

Maďarský celek odehrál v přípravě na novou sezonu hned tři zápasy s českými celky. Pouze jednou však odcházel vítězně. Nejprve podlehl Hradci Králové 1:6, následně si poradil s Kolínem 4:2 a v generálce na Ligu mistrů pak podlehl druholigovému Písku 2:5. Kromě českých soupeřů se utkal také se slovenskou Nitrou, která Fehérváru nadělila debakl 1:7.

V týmu působí pro pardubické fanoušky také jedna známá tvář. Stálicí obranných řad je Martin Štajnoch, který hájil barvy Dynama v sezoně 2015/2016. V pardubickém dresu naskočil do 58 zápasů a zapsal 20 kanadských bodů. Následně však zamířil do týmu rivala z Hradce Králové, odkud poté putoval do Ruska.

„Nějakou přípravu na Fehérvár už jsme měli. Čekáme kvalitní tým, který nás prověří. Je těžké soudit, protože nevíme, co přesně očekávat. Podají ale určitě skvělý výkon a to samé se čeká od nás," říká k prvnímu soupeři Patrik Poulíček.

Vstupenky na první zápas Ligy mistrů můžete zakoupit ON-LINE ZDE, případně v den zápasu na pokladnách enteria areny.


Soupiska Dynama pro Ligu mistrů

Brankáři

Roman Will, Tomáš Vomáčka, David Honzík

Obránci

Peter Čerešňák, Tomáš Dvořák, David Musil, Ondřej Vála, Libor Hájek, Ondřej Chabada, Andrej Šustr, Martin Švec, Michal Hrádek, Michal Houdek

Útočníci

Lukáš Sedlák, Roman Červenka, Patrik Poulíček, Tomáš Vondráček, Martin Kaut, Matej Paulovič, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna, Michal Pochobradský, Jan Mandát, Robert Kousal, Jiří Smejkal, Daniel Herčík, Vít Macek, Daniel Rákos, František Formánek, Tadeáš Kalužík, Robin Kaplan

Partnery Dynama pro Ligu mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, město Pardubice, letiště Pardubice a HitRádio Černá Hora.