30.01.2022
Redakce

Z tolika šancí musíme dávat góly, ví Blümel

Dynamo zažilo poprvé v roce 2022 chuť porážky. Na domácím ledě prohrálo s Mladou Boleslaví 0:4 přesto, že neodehrálo špatný zápas. Pardubičtí soupeře výrazně přestříleli, měli spoustu šancí, ale gól tentokrát nevstřelili. „Jsou zápasy, kdy tam nespadne vůbec nic," říkal po utkání Matěj Blümel.

V několika úsecích zápasu bylo Dynamo lepším týmem s velkým množstvím střeleckých pokusů i šancí, příčinou neúspěchu byla tentokrát koncovka. Dynamu tak skončila sedmizápasová vítězná série a stejný prosincový počin tak nepřekonalo. „Neodehráli jsme úplně špatný zápas, v několika pasážích jsme soupeře tlačili. Vítězná série skončila, protože jsme dnes nedali gól. Můžeme tlačit, ale na to se nehraje. Z těch šancí, co máme, musíme dávat góly,“ říká Matěj Blümel.

Pardubice vyslaly na Krošlje 39 střel, žádná z nich se neujala. „Je to zmar. Kolikrát máme střely a dorážíme, dneska konkrétně nás soupeř do bezbrankového prostoru nepustil a dorážky nám chyběly. Měli jsme spoustu střel mimo bližší prostor, z gólmana to občas vypadlo, ale my jsme se tam nedostali,“ smutnil mladý pardubický útočník.

Už několikrát v sezoně Dynamo nepříznivě se vyvíjející zápasy otočilo, tentokrát se to nepovedlo. „Byla škoda, že naše lajna si hned nechala dát gól na začátku třetí třetiny. Je to chyba, protože když jdeme ve třetí třetině zápas otočit, jako už se nám to několikrát povedlo, nemůže se nám tohle stávat,“ ví člen reprezentačního kádru na nadcházející Olympijské hry v Pekingu.

Svěřencům Richarda Krále v zápase s Mladou Boleslaví nepomohly ani přesilovky, které jsou často velkou pardubickou výhodou. „Přesilovky jsou jedna z věcí, na kterých je třeba zapracovat. Je potřeba z nich dávat góly, aby nám pomohly, soupeř neměl ani jednu, my měli dvě, ale neskórovali jsme,“ je si vědom Matěj Blümel.

Tým by z této prohry ale podle mladého Pardubáka neměl dělat vědu. „Jsou zápasy, kdy jsme schopní dát 5-6 gólů a pak jsou zápasy, kdy tam nespadne vůbec nic. I jejich gólman dobře zachytal. Hodíme to za hlavu a v úterý do toho půjdeme naplno.“

Od pondělí už se hlavy hráčů Dynama budou soustředit na nadcházející duel na Spartě. „Zítra potrénujeme, zaměříme se na to, abychom dávali góly a věřím, že v úterý na Spartě nám tam spadnou,“ dodal po zápase Matěj Blümel.