03.11.2019
Redakce

Vyhráli jsme derby, to se počítá, radoval se Matěj Blümel

Hradec Králové - Pardubice vrátily hradeckým hokejistům porážku z úvodního derby letošní sezony a po výhře 5:2 udržely krok se svými konkurenty. Před odjezdem na reprezentační pauzu se Matěj Blümel na porážce rivala podílel jedním gólem. Autor druhé branky Dynama chválil především dobré bránění, které bylo ve východočeském derby klíčem k úspěchu.

„Ze začátku na nás Hradec vlétl a bylo to těžké. Pro mě osobně to bylo tempo, které jsem ještě v extralize nezažil," vyjádřil se těsně po východočeském derby útočník Matěj Blümel. „Myslím si, že od druhé třetiny jsme měli více šancí, hráli jsme dobře z obrany a z toho plynuly góly a šance. Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli i za první gól v derby," řekl autor druhé pardubické branky.

Kromě dobrého obranného výkonu vyzdvihl i práci zkušeného útočníka Johana Harju: „Dva tréninky zpátky jsme spolu trénovali střelbu, poprosil jsem ho, jestli můžeme jít stranou a pilovali jsme to. Těším se na další tréninky s ním, je to super hráč a super parťák do týmu."

Věřil jsem, že to vyhrajeme, když jsme udrželi prvních deset minut. Je to super povzbuzení. Těším se na národní tým a doufám, že uděláme podobný výsledek," uzavírá juniorský reprezentant Matěj Blümel.