08.03.2023
Redakce

Všichni se na play off moc těšíme, hlásí dorostenec Erik Úlehla

Pardubičtí dorostenci mají za sebou odehranou základní část a nyní je čekají vyřazovací boje. V osmifinále startujícím již v pátek na ledě soupeře se utkají s Mladou Boleslaví. „Sezonu bych hodnotil pozitivně, měli jsme cíl hrát play off, což se nám vydařilo,“ ohlédl se za dosavadní částí sezony Erik Úlehla.

Pardubičtí dorostenci si v první fázi sezony vybojovali svým umístěním postup do lepší ze dvou skupin Extraligy dorostu, měli tak jistotu vyřazovacích bojů. Ve skupině o pořadí v play off se jim však příliš nedařilo, s bilancí sedmi výher a patnácti porážek skončili desátí. „Dosavadní průběh sezony bych hodnotil spíše pozitivně, před sezonou jsme měli cíl hrát skupinu o umístění v play-off, což se nám povedlo splnit. Ve skupině o umístění jsme odehráli spoustu skvělých, ale také špatných zápasů, a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ zhodnotil dosavadní průběh ročníku pardubický obránce Erik Úlehla.

„Musím říct, že s kluky jsme utvořili skvělou partu, ale jak už jsem říkal, měli jsme spoustu super zápasů, ale také zápasů, které se nám vůbec nepodařily. Celkově jsem s výkonem týmu spokojen,“ říkal Úlehla. Jak se dívá na umístění Dynama po základní části? „Určitě si myslím, že to mohlo být lepší, hodně zápasů jsme ztratili třeba o gól, nebo po velkých chybách. Paradoxně musím říct, že venku jsme hráli o dost lépe, a tím, že jsme se umístili na desáté pozici jsme si zajistili, že play off začínáme venku. Výsledkově to mohlo být lepší, ale je to tak, jak to je.“

Východočeši se v osmifinále utkají s Mladou Boleslaví, ta po základní části skončila sedmí a i ve vzájemných zápasech s Pardubicemi je na tom lépe, nad Dynama třikrát zvítězila. „Na play off je důležité být připraven po všech stránkách, jak na ledě, tak mentálně, na tom teď všichni pracujeme,“ ujišťuje Erik Úlehla. „Všichni se na start vyřazovacích bojů moc těšíme, musím říct, že v kabině je super nálada a všichni si na soupeře věříme,“ velí pardubický útočník.