13.11.2020
Redakce

Věřím, že půjdeme tabulkou nahoru. Tým na to má, říká staronová posila Ďaloga

Po šesti letech se Marek Ďaloga vrací do české extraligy jako hokejista Pardubic. Na minulé úspěšné angažmá navázal velmi rychle, již ve třetí minutě v utkání proti Beranům zaznamenal asistenci. Východočeši sice ve Zlíně prohráli po prodloužení, ale slovenský obránce hlavu nevěší. „Věřím, že půjdeme tabulkou nahoru. Tým na to má, ale musíme makat,“ říká jednatřicetiletý odchovanec Zvolenu.

Dynamo nebylo jediné, které koketovalo s možností angažovat zkušeného obránce Marka Ďalogu. „Nějaké nabídky se řešily, ale strašně se natahovaly kvůli tomu, co se teď děje. Byl jsem rozhodnutý, že vezmu první konkrétní nabídku, která přijde. Byla z Pardubic a za to jsem velmi rád. Je to tým, za který jsem poprvé hrál v české extralize. Znám tu hodně lidí a věřím tomu, že půjdeme tabulkou nahoru. Dohodli jsme se rychle. Budu se snažit pomoci klukům tak, abychom stoupali tabulkou. Tým tu na to poskládaný je, ale musíme makat. Já věřím, že to dokážeme,“ říká několikanásobný slovenský reprezentant.

„Snažil jsem se na zápas dobře připravit. Věděl jsem, že to bude těžké, protože jsem dlouho nikde nehrál. Myslím, že první třetinu jsme hráli celkem dobře. Měli jsme dost šancí a mohli jsme dát více gólů. Ve druhé třetině jsme trochu polevili, ale ve třetí jsme to nevzdali a vyrovnali jsme. Prodloužení a nájezdy jsou vabank, je to škoda. Jsme rádi, že jsme získali alespoň bod. Hraje se tu těžko, Zlín je doma silný. Věřím, že budeme pokračovat ve stejném výkonu jako v první třetině a budeme se zápas od zápasu zlepšovat,“ přeje si zadák se zkušenostmi z KHL či nejvyšší švédské soutěže.

Ďaloga hrál v obranném páru s Jakubem Nakládalem, dalším zkušeným zadákem. Byla to pořádná výzva, protože spolu trénovali poprvé v pátek dopoledne. „Je to tak. Přijel jsem včera, takže jsme spolu stihli jen jeden trénink. Myslím si, že to bylo celkem dobré. Věřím, že se to bude jen zlepšovat a že budeme sbírat více bodů,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci.