15.08.2020
Redakce

Valentin Claireaux: Věřím, že to bude dobrá sezona

Pardubice si ve čtvrtek odvezly z Hradce Králové velice důležitý bod za prohru 5:6 v prodloužení, kterým si zatím pojistily druhou příčku v tabulce skupiny C Generali Česká Cupu. Nejen o posledním zápase, ale také o dosavadním působení v Dynamu se rozpovídal francouzský rychlík Valentin Claireaux.

Druhý zápas s Mountfieldem přinesl mnoho gólových okamžiků. Defenzivy obou týmů byly pod velkým tlakem. „Byl to extrémně rychlý zápas a my jsme soupeři dovolili vstřelit příliš mnoho branek. Musíme se ještě více soustředit na obranu na modré čáře. Musíme také zrychlit naši rozehrávku,“ zapřemýšlel francouzský centr a pochválil útok: „Na druhou stranu jsme ale vstřelili pět branek, takže dopředu to bylo dobré.“

Valentin Claireaux do zápasu s Hradcem nastoupil v lajně s Denisem Kusým a Matějem Paulovičem. Přesilovky zatím hraje v první formaci vedle Jakuba Nakládala. „Nezáleží mi příliš na tom, s kým hraji. Dělám to, co po mně trenéři chtějí, a snažím se do zápasu vnést to, co umím. Můj úkol je hrát dobře na obou stranách ledu a zavážet puky rychle do útočného pásma,“ přiblížil své úkoly rodák ze Saint Pierre a Miquelon.

Devětadvacetiletý hráč s číslem 28 na dresu se podruhé v sezoně postavil proti svému kamarádovi z reprezentace Francie, který také oblékal dres Dynama, Jordannu Perretovi. „Jsme kamarádi. Jakmile ale začne utkání, stává se z kamaráda nepřítel, takže jsme se při zápase nebavili. Na druhou stranu jsem ale rád, že žije blízko Pardubic a mám ho poblíž,“ pousmál se Claireaux. Oba hokejisté stihli prohodit pár slov po konci zápasu v průjezdu pod tribunou na stání.

Šikovný útočník si pochvaluje systém Generali Česká Cupu, ve kterém Pardubice působí ve skupině C a zatím mají sedm bodů. „Je to skvělý systém, líbí se mi, že ho hrají všechny týmy v extralize. Zápasy mají kvalitu, přestože se občas objeví nějaká chyba, ale to je jasné, jsme stále v přípravě. Osobně jsem opravdu velmi rád, že po tak dlouhé době hrajeme zápasy,“ neskrývá nadšení.

Tým Dynama Pardubice prošel přes léto přestavbou. Francouzský střelec přišel jako posila ze Zlína a zatím si celou organizaci pochvaluje. „To, jak to v Pardubicích funguje, předčilo má očekávání. Je to velmi profesionální organizace na všech úrovních a já jsem opravdu strašně rád, že toho jsem součástí. Věřím, že budeme mít výbornou sezonu,“ zakončil Claireaux.