03.11.2022
Redakce

V reprezentacích se představí pět hráčů Dynama

První reprezentační přestávka v letošní sezóně se blíží. Český národní tým vyrazí do Finska k tradičnímu Karjala Cupu, který se uskuteční od 10. do 13. listopadu. Součástí české výpravy budou také čtyři hráči Dynama. Dres slovenského národního týmu pak obleče Martin Bučko.

Pozvánku od reprezentačního trenéra Kariho Jalonena dostali hned čtyři pardubičtí hráči. Dynamo má tak v nominaci nejvyšší zastoupení z extraligových klubů.

Češi do turnaje vstoupí ve čtvrtek 10. listopadu od 18:30, kdy v Českých Budějovicích vyzvou výběr Švédska. Po zápase odletí do finského Turku, kde v sobotu 12.11. od 15:30 vyzvou domácí Finsko a v neděli dopoledne zakončí turnaj proti Švýcarům, kteří na turnaji nahradí distancované Rusko.

V nominaci českého týmu nechybí Roman Will. Třicetiletý brankář odchytal v letošní sezóně jedenáct zápasů, ve který inkasoval v průměru 2,03 branky na zápas a může se pyšnit úspěšností 92,72%.

Dres národního týmu obleče po zásluze také Jan Košťálek. Sedmadvacetiletý ofenzivní obránce se zkušenostmi ze zámořských soutěží zapsal v prozatímním průběhu dvanáct kanadských bodů, což z něj dělá druhého nejproduktivnějšího obránce extraligy.

Poprvé od sezóny 2018/2019 se v reprezentaci objeví také Tomáš Dvořák. Lídr Radegast indexu se ukazuje pardubickým fanouškům ve skvělém světle. Kromě vedení v tabulce extraligových bojovníků si Dvořák připsal také osm kanadských bodů.

Čtvrtým do party je pracovitý útočník Adam Musil. Účastník mistrovství světa 2021 dostane na Karjala Cupu šanci rozšířit svoji sbírku jednadvaceti reprezentačních startů.

Slovenský výběr pak posílí na Německém poháru Martin Bučko, který se v posledních letech pravidelně objevuje v nominacích trenéra Craiga Ramseyho. Dvaadvacetiletý obránce v letošní sezóně nastupoval především za pardubický B tým. Skvěle se ale uvedl také v A týmu, kde si ve dvou utkáních připsal dva kanadské body.

Česká nominace na Karjala Cup

Brankáři:

Marek Langhamer (Ilves Tampere, FIN), Aleš Stezka (HC VÍTKOVICE RIDERA), Roman Will (HC Dynamo Pardubice).

Obránci:

Tomáš Dvořák (HC Dynamo Pardubice), Martin Jandus (HC Sparta Praha), Jan Košťálek (HC Dynamo Pardubice), Tomáš Kundrátek (HC Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Vojtěch Mozík (Rögle BK, SWE), David Němeček (HC Sparta Praha), David Sklenička (Brynäs IF, SWE), Jan Ščotka (HC Kometa Brno), Libor Zábranský (Mikkelin Jukurit, FIN).

Útočníci:

Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba HC Energie Karlovy Vary), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta, SWI), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), Radan Lenc (HV71, SWE), Adam Musil (HC Dynamo Pardubice), Jiří Smejkal (IK Oskarshamn, SWE), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Vitouch (HC Sparta Praha), Marek Zachar (Mountfield HK), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, SWE).

Rozpis Karjala Cupu

Čtvrtek 10. listopadu:
17:30 Švýcarsko – Finsko (Turku)
18:30 Česko – Švédsko (České Budějovice)

Sobota 12. listopadu:
11:30 Švédsko – Švýcarsko (Turku)
15:30 Finsko – Česko (Turku)

Neděle 13. listopadu:
11:30 Česko – Švýcarsko (Turku)
15:30 Finsko – Švédsko (Turku)