18.12.2020
Redakce

V Pardubicích vítáme novou posilu! K týmu se připojil Ondřej Roman

Pardubický útok hlásí novou posilu. K týmu se připojil jedenatřicetiletý útočník Ondřej Roman, který hrál v této sezoně dosud ve finské lize v celku Ilves Tampere. Ke svému prvnímu utkání v dresu Dynama nastoupí v úterý proti Plzni, z administrativních důvodů nebude k dispozici v pondělním střetnutí právě proti Vítkovicím.

Ondřej Roman v letošní sezoně odehrál ve finské lize 12 zápasů, během kterých si připsal čtyři body. V Pardubicích podepsal víceletou smlouvu.

„Ondřej Roman patřil dlouhodobě v extralize mezi produktivní hráče. Ve Vítkovicích byl tvůrcem hry, díky tomu si i řekl o zahraniční angažmá. Avizovali jsme, že usilujeme o posílení kádru, a když se objevila možnost domluvit se s Ondrou Romanem, tak jsme ji hned využili. Je to tvořivý hráč do přesilových her, bude dalším vyztužením prvních třech útoků, ve kterých jsme se museli od začátku soutěže prát se zraněními nebo ukončením kariéry klíčových hráčů. Bude to další kamínek do mozaiky, kterou skládáme pro další období,“ řekl o nové akvizici sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

V české extralize Ondřej Roman dosud neoblékal jiný dres než vítkovický. Bohaté zkušenosti získal při zahraničních angažmá. Kromě již zmíněné finské ligy si vyzkoušel ruskou KHL v dresu Jekatěrinburgu, prošel i zámořskou juniorskou soutěží WHL, později i nižšími ligami AHL a ECHL. Dosud nejvydařenější ročník zažil Ondřej Roman v dresu Vítkovic v sezoně 2013-2014, kdy získal v 51 zápasech 48 bodů (13+35).

Ondřeje Romana draftovali Dallas Stars v roce 2007 v pátém kole. V zámoří vyhrál juniorskou WHL, s českou reprezentací do 18 let získal bronz na světovém šampionátu hráčů této věkové kategorie. V české extralize získal stříbro v sezoně 2009-2010, když byl součástí vítkovického týmu, který prohrál finále s Pardubicemi.