17.05.2024
Redakce

V Dynamu nebude pokračovat Tomáš Hyka

Pardubický kádr opouští po dvou sezonách v červenobílém dresu Tomáš Hyka. Zkušený útočník se s klubem dohodl na ukončení smlouvy. „Tomáš u nás odvedl kus práce a pomohl Dynamu dvakrát zvítězit v základní části extraligy, za to i za jeho služby jménem celého klubu děkuji. Nyní se naše cesty rozchází. Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie,“ okomentoval důvod Hykova odchodu sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.“

Tomáš Hyka působil v pardubickém klubu od sezóny 2022/2023, kdy do klubu přišel společně s Lukášem Sedlákem a Romanem Willem z ruského Čeljabinsku.

Celkově naskočil do 80 extraligových zápasů v základní části, ve kterých vstřelil 20 gólů a přidal 49 asistencí. Ve vyřazovacích bojích přidal dalších 37 zápasů a zapsal 12 kanadských bodů za 2 góly a 10 asistencí.

V pardubickém dresu nastoupil také do Ligy mistrů, kde v 9 utkáních zapsal 8 kanadských bodů. Na Spengler Cupu vstřelil ve 4 zápasech jednu branku.

Další starty v Dynamu momentálně jednatřicetiletý útočník nepřidá. „Tomáš u nás odvedl kus práce a pomohl Dynamu dvakrát zvítězit v základní části extraligy, za to i jeho služby mu jménem celého klubu děkuji. Nyní se naše cesty s Tomášem rozchází. Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie,“ okomentoval důvod Hykova odchodu Petr Sýkora. „Tomášovi přeji hodně sportovního i osobního štěstí do dalších let,“ dodává sportovní ředitel pardubického klubu.

Tomáš Hyka pomohl klubu k zisku stříbrné a bronzové medaile z předchozích dvou sezón Tipsport extraligy. Dvakrát se radoval ze zisku zlatých medailí na Dolomiten Cupu, byl u historického stříbra ze Spengler Cupu a pomohl Dynamu vrátit se do prestižní Ligy mistrů.

Hýčo, děkujeme za odvedené služby a hodně štěstí v dalším průběhu kariéry.