31.01.2024
Redakce

Trojice Pardubáků byla nominována do národního týmu

I na únorovém srazu českého hokejové reprezentace bude mít Dynamo své zastoupení. Do Švédska na Beijer Hockey Games se podívají obránci Jan Košťálek s Liborem Hájkem a útočník Lukáš Radil. Gratulujeme!

Pardubické hokejisty čekají na začátku února dva extraligové zápasy a poté již bude na programu reprezentační přestávka. Během ní se český národní tým zúčastní Beijer Hockey Games, které se uskuteční ve švédském Karlstadu. Česko se jako první utká 8. února od 19:00 s domácím národním výběrem, 10. ledna od 12:00 ho čeká souboj proti Finsku a turnaj zakončí o den později od 12:00 proti Švýcarsku.

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík sáhl se svým realizačním týmem opět po pardubickém obránci Janu Košťálkovi, bude se jednat o jeho druhou reprezentační akci v letošní sezoně. V letošním ročníku Tipsport extraligy posbíral šestnáct kanadských bodů (4+12). Spolu s ním dres národního týmu oblékne také Libor Hájek, pro něj půjde o reprezentační start po tříleté odmlce, naposledy totiž hrál za reprezentaci v sezoně 2020/2021. Hájek odehrál za Pardubice po příchodu ze zámoří třináct utkání, v nichž si připsal tři góly a dvě asistentnce, ve statistice +/- má devět kladených bodů. Třetím nominovaným Pardubákem je s dvaceti góly nejlepším střelec Tipsport extraligy – Lukáš Radil. Třiatřicetiletí útočník odehrál v letošní sezoně v národním dresu již tři duely, v nichž si nepřipsal žádný kanadský bod.