28.07.2024
Redakce

Třetí letní posila: Do Pardubic přichází Andrej Šustr

Dynamo oznamuje třetí letní posilu, červenobílý dres oblékne Andrej Šustr! Třiatřicetiletý obránce má bohaté zkušenosti z NHL, kde odehrál více než 400 utkání. V minulé sezoně působil v německém Kolíně nad Rýnem. V Pardubicích čeká zkušeného obránce extraligový debut. "Andrejův životopis mluví za všechno, přichází k nám kvalitní bek," říká ke třetímu letnímu podpisu Petr Dědek.

Jiří Smejkal, Roman Červenka a nyní Andrej Šustr. Dynamo představilo třetí letní posilu, po dvou útočnících vítá zkušeného obránce.

Po Pardubicích jste mohli v posledních dnech vidět plakáty se siluetou neznámého hráče a textem "Kdo je kluk z plakátu?" Nyní je jméno nejnovější posily Dynama odhaleno. Pardubické barvy oblékne více než dva metry vysoký Andrej Šustr.

„Naše obranné řady vyztuží velmi zkušený hráč. Andrejův životopis mluví za všechno, přichází k nám kvalitní bek, který působil v těch nejlepších světových soutěžích a nyní chce prodat své zkušenosti v extralize. Jsem rád, že v našem dresu,” říká Petr Dědek, majitel Dynama.

Třiatřicetiletý bek má za sebou dlouhé angažmá v NHL. V nejlepší hokejové lize planety odehrál 407 utkání, většinu z nich v Tampě Bay Lightning a další v týmu Anaheim Ducks. Během osmi sezon nasbíral 74 kanadských bodů, další starty přidal i v AHL. Sezonu 2020/21 strávil ‚v KHL, kde oblékal dres Kunlunu.

„Věříme, že Andrej vnese do naší hry více tvrdosti. Je to velice zkušený obránce, a věříme, že bude platný nejen v základní části, ale také v play off zápasech všech soutěží, které nás čekají,“ říká Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Po návratu ze zámoří strávil minulou sezonu v nejvyšší německé lize, kde hrál za Kölner Haie. Nyní Andrej Šustr posílí Dynamo a dočká se svého extraligového debutu. Odchovanec Plzně totiž odešel do Ameriky už v juniorském věku a do české nejvyšší soutěže ještě nikdy nezasáhl.

„Hodně kluků znám z minulosti. O to je to pro mě jednodušší. Moc se těším, až začneme,“ říká nejnovější posila bezprostředně po příjezdu do Pardubic.

Vítej v Hockeytownu, Andreji!