11.03.2021
Redakce

Tomáš Zohorna: Máme druhý bod, teď je všechno na nás

Pardubické Dynamo ve čtvrtečním zápase deklasovalo soupeře z Karlových Varů vysoko 11:3 a ujalo se v sérii předkola play-off vedení 2:0. Navíc šlo o vylepšení historického rekordu počtu gólů v jednom utkání během vyřazovacích bojů. K tomuto milníku přispěl i pěti body útočník Tomáš Zohorna.

Pardubice přitom měly pomalejší rozjezd do utkání, kdy po několika drobných pochybeních mohl soupeř skórovat. Proti tomu byl ale Milan Klouček, který přispěl k výhře 26 zásahy. „Hned v úvodu jsme jim dali asi tři tutovky, tak jsme na sebe museli zařvat, že to tak opravdu nejde, takže jsem rád, že to Kloudy vychytal a my jsme se potom zvedli,“ pochválil Tomáš Zohorna Milana Kloučka.

Poté už vzal domácí tým vše do svých rukou. V rozmezí od 15. do 23. minuty vstřelily Pardubice neuvěřitelných sedm branek, a tím tak značně přispěly k drtivému vítězství. „Play-off se stejně nehraje na góly, hraje se na vítězství, která jsou potřebnější k vyhrané sérii. Zítra už nikdo nebude vědět, kolik jsme vyhráli. Máme jeden bod a jedeme do Varů s tím, že vedeme 2:0 v sérii a potřebujeme udělat ten poslední,“ zdůrazňuje zkušený pardubický útočník.

Generali Česká play-off Tipsport extraligy tak mohlo vidět díky pardubické jízdě rekord v počtu gólů. „Sebevědomí v útoku to dodá, ale na druhou stranu jsme od poloviny zápasu přestali hrát, i špatně do obrany, a až moc jsme hráli aktivně. I přesto, že byl výsledek takový, tak bychom takhle hrát ve druhé polovině neměli,“ varuje centr Dynama a bývalý hráč Chabarovsku.

Máme druhý bod a teď je na nás, abychom se zase připravili, podívali se na chyby a snažili je napravit. Poté se vydáme do Karlových Varů s tím, že nesmíme mít tak špatný začátek,“ velí Zohorna.

I přes jednoznačnou výhru viděl pětibodový Tomáš Zohorna ve hře Dynama některé drobné nedostatky. Vítězství ho ale samozřejmě velmi těší. „Já si užívám každé vítězství. Druhá třetina byla zpomalená, ale jak jsem řekl… Sice bylo hezké, že góly padaly skoro z každé střely, ale hra byla potom špatná,“ dodal závěrem.