07.02.2021
Redakce

Tomáš Zohorna: Bod bereme, ale takto hrát nemůžeme

Pardubice po bojovném výkonu na ledě extraligového lídra pražské Sparty rozhodně nezklamaly. I když výsledek mohl být po skvěle zvládnuté první třetině nakonec jiný, než prohra 4:5 po nájezdech. Druhým extraligovým gólem po svém návratu do Pardubic se blýskl také Tomáš Zohorna.

Po povedené první třetině, ve které Dynamo vedlo nad Spartou už 3:1, nakonec domácí celek zvrátil utkání na svoji stranu. V samostatných nájezdech rozhodl jediným gólem Lukáš Pech.

„Spokojenost by byla, kdybychom měli tři body. Měli jsme to opravdu dobře rozehrané, hráli jsme výborně, v obraně bez chyb, vedli jsme. Nad soupeřem, jakým je ale Sparta, nemůžeme udělat takové chyby, jaké jsme udělali. Bereme bod, ale takhle hrát nemůžeme… Vedli jsme 3:1, to musíme urvat, a to se nám nepodařilo. Je to škoda, takovéto zápasy je potřeba vyhrát,“ zhodnotil utkání Tomáš Zohorna.

Druhou třetinu odehrála Sparta lépe, zvládla vyrovnat stav zápasu na 3:3. Právě tady přišel zlom, který Pardubicím zkazil dobře rozehraný duel.

„Tak to určitě bylo. Druhou třetinu jsme prohráli. Nevím, jestli tam přišlo trochu nějaké uspokojení, když jsme vedli 3:1, ale je to škoda, takhle nemůžeme hrát, protože až potom přijde předkolo nebo play-off, kde se hrají samé důležité zápasy, tak chyby dělat nemůžeme. Musíme se z toho poučit,“ řekl střelec třetího gólu.

Centr první formace Dynama si po šesti letech strávených v Chabarovsku na extraligový hokej přivykl velmi rychle. Ve třech zápasech posbíral už 5 bodů. „Je to fajn. Byl jsem z návratu do extraligy nervózní, takže jsem za to rád. Myslím si, že si naše pětka sedla a jsem rád, že máme šance a dáváme góly,“ nezastírá Zohorna.

„Jde nám to, ale stále se ještě sehráváme. Celkově jsme rádi, že naše góly vyhrávají zápasy, i když se to dneska nepodařilo, ale alespoň bod je dobrý,“ okomentoval Tomáš Zohorna spolupráci s parťáky Anthonym Camarou a Robertem Kousalem.