21.06.2019
Jan Hrabal

Talentovaný bek Michal Ivan bude hrát za Dynamo

PARDUBICE — Vedení Dynama pokračuje v doplňování kádru pro další extraligovou sezonu. Defenzívu Pardubic vyztuží progresivní slovenský zadák Michal Ivan, jenž se po dvou sezonách v zámoří vrací do Evropy. Devatenáctiletý bek se ihned připojil k mužstvu na soustředění v Krkonoších.

„Chceme doplnit tým i o mladé perspektivní hráče s výhledem do dalších let. Michal Ivan je účastníkem posledních dvou mistrovství světa juniorů, na tom minulém byl druhým nejvytíženějším hráčem slovenského výběru. Viděl jsem jeho pár zápasů, věřím, že by nám mohl pomoci, a to i díky svým zkušenostem ze zámoří,“ řekl na adresu nejnovější akvizice v červenobílém týmu sportovní manažer Jaromír Kverka.

Michal Ivan pochází ze Žiaru nad Hronom, do dospělého hokeje vyrostl ve Zvolenu. Svou premiéru ve slovenské extralize si zde odbyl čtyři dny po šestnáctých narozeninách. Poslední dvě sezony strávil v quebecké nejvyšší juniorské lize, v roce 2018 pomohl týmu Acadie–Bathurst Titan k zisku Memorial Cupu. V play off posbíral šest nahrávek v šestnácti utkáních.

„Michal by mohl vydržet v týmu delší dobu, zaujal mě svou tvořivou hrou, umí podpořit útok, rozehrát puk, viděl jsem jej i na přesilových hrách,“ doplnil Jaromír Kverka.

Michal Ivan se ihned zapojil do přípravy na novou sezonu se svým novým týmem. „Myslím si, že budeme fakt dobře nachystaní na nový ročník. Hodně se těším na nový ročník, navíc budu moci hrát dospělý hokej. Pomůže mi získat nové zkušenosti a abych se přiznal, tak se již nemohu dočkat!“ nechal se slyšet.

„Před svým odchodem do zámoří jsem měl možnost si krátce zahrát slovenskou nejvyšší soutěž, lehké zkušenosti ze seniorského hokeje již mám. Bude to samozřejmě pro mě veliká výzva, těším se na ni! Musím se připravit nejlépe, jak dokážu. Chci pomoci týmu a celému klubu, aby to všechno šlapalo,“ řekl směrem k další sezoně, kterou odehraje v pardubickém dresu.

Michal Ivan

  • Post: obránce
  • Datum narození: 18. listopadu 1999
  • Výška: 186 cm
  • Hmotnost: 82 kg
  • Držení hole: levé