16.01.2023
Redakce

Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál, hodnotí derby Vít Pilař

Pardubičtí dorostenci odehráli v pátek a sobotu derby s Hradcem Králové. Nejdříve hráli na hostujícím ledě a poté o víkendu doma. Bohužel oba zápasy prohráli, a to nejprve 4:3 a na domácím ledě dorost nedokázal vstřelit ani jednu branku a prohrál tak 6:0. „Zápas nebyl z naší strany dobrý,“ hodnotí derby Vít Pilař.

V sobotním utkání dorostenci nastoupili k dalšímu derby. Pardubice určitě chtěly vrátit Hradci prohru z pátka, to se jim však ale nepodařilo, protože nedokázaly vstřelit ani jednu branku a to je stálo zápas, ve kterém prohrály vysoko 6:0. „Bohužel sobotní zápas nebyl z naší strany příliš dobrý. Snažili jsme se, ale soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ hodnotí zápas Vít Pilař.

Po první třetině vedl Hradec 2:0 a v dalších částech navyšoval vedení až na šest branek. Dynamo i přes šance, které mělo, žádnou z nich nedokázalo využít. „Příčinou bylo několik faktorů. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní při střelbě, a také jsme měli problémy s kreativitou v ofenzivě. Soupeř také hrál velmi dobře v obraně, což nám nedovolilo vytvořit si větší šanci,“ říká po derby pardubický útočník.

V pátek Pardubice hrály na hradeckém ledě, kde se prosadily. Tadeáš Kantor poslal Dynamo do vedení, ale ještě v první třetině Mountfield skóre otočil na svoji stranu a vedení si udržel a vyhrál 4:3. „Příčinou prohry bylo nedostatečné využívání šancí. Měli jsme dostatek příležitostí ke skórování, ale bohužel jsme je neproměnili. Navíc jsme udělali několik chyb v obraně, což soupeř dokázal využít,“ říká Vít Pilař.

„Připravíme se na tento zápas, stejně jako na všechny ostatní. Budeme se soustředit na naši taktiku a herní plán, budeme také trénovat naší kondici a herní dovednosti. Navíc se budeme snažit vytvořit si co nejlepší týmovou chemii, abychom byli připraveni na boj o body,“ říká před čtvrtečním zápasem v Plzni Vít Pilař, kde se budou Pardubice určitě snažit přerušit šňůru tří proher v řadě.