10.08.2021
Redakce

Sedmnáctiletý Pavlata po premiéře: Je to pro mě další krok vpřed

Proti Olomouci si odbyl premiéru osmnáctiletý Daniel Herčík, v úterý se doma proti Vítkovicím představil ještě o rok mladší útočník Dominik Pavlata. Přidal se tak do skupiny hráčů z juniorky, kterým dali trenéři šanci v A týmu. „Je to pro mě určitě další krok vpřed a myslím si, že mě to potáhne ještě výš,“ věří.

Sedmnáctiletý pardubický útočník přiznal, že byl před prvním utkáním trochu nervózní. „Ze začátku jsem byl trochu vystrašený, jestli náhodou něco nepokazím, ale po pár střídáních jsem se rozehrál a už to bylo lepší,“ hodnotí svůj premiérový duel za A tým Dominik Pavlata.

O tom, že dostane v zápase proti Vítkovicím šanci se ukázat, se dozvěděl den před samotným duelem. „Dozvěděl jsem se to den před zápasem. Samozřejmě, že jsem se moc těšil, ale byl jsem i trochu nervózní,“ prozradil útočník, který si zahrál ve formaci s Patrikem Poulíčkem a Matějem Blümelem.

Jaké si se svými spoluhráči vytvořil největší příležitosti? „Pro mě byla největší škoda, jak jsem vypíchl puk na modré čáře, jel jsem sám na bránu, ale byl to ofsajd. Poté další akce, jak jsme jeli tři na dva s Matějem Blümelem a Patrikem Poulíčkem, kdy jsme mohli dát gól,“ pochvaloval si spolupráci.


„Pro mě byly největší rozdíly silové, v soubojích to bylo určitě náročnější. Rychlostně se mi to zdálo o něco rychlejší než v juniorce, ale až tolik znát to nebylo,“ popisuje Pavlata největší rozdíly ve hře.

Dynamo odehrálo třetí přípravný zápas poprvé ve velké hale enteria areny, kde kvalita ledu nebyla ještě zdaleka ideální. „Horší kvalita byla stoprocentně znát, kličky nebyly tak rychlé, puk se zadrhával, takže to bylo náročné.“


Do mládežnických týmů Pardubic přešel během sezony 2018/2019 z Mountfieldu HK. „Ze začátku, když jsem přišel do dorostu Dynama, tak jsem se ještě rozehrával. Nebyl jsem tady ze začátku úplně svůj, ale po pár týdnech jsem se adaptoval a už to bylo dobré. Každý rok jsem se snažil zlepšovat,“ říká mladík, který za poslední dvě sezony posbíral v dresu dorostu Dynama ve čtyřiceti utkáních celkem 63 kanadských bodů (34+29).

Očekává se, že během sezony se bude snažit co nejvýrazněji pomoci juniorům o dobrý výsledek. Navíc už o víkendu čeká na juniorku Dynama turnaj, na kterém si zahrají rovnou čtyři zápasy. „Program tento týden budu mít určitě náročný. Cílem v juniorce je určitě nespadnout, protože posledních pět týmů padá do nižší soutěže, a poté to dotáhnout až do play off, to by bylo nejlepší,“ popisuje cíle do blížící se nové sezony.