04.08.2021
Redakce

Reprezentační výběry U16 a U17 s pardubickou účastí!

Mladíci pardubického Dynama se v příštích dnech zapojí do kempů mládežnických reprezentací. Vůbec poprvé se potkají hokejisté nově formující se reprezentační šestnáctky, do které dostali pozvánku obránce Samuel Šmerda a útočník Filip Svoboda. Na kempu U17 se bude opět hlásit brankář Lukáš Matěcha.

Hokejisté U16 absolvují svůj první společný sraz 13. – 14. srpna na přípravném kempu ve Velkých Popovicích. Celkem se ho zúčastní 35 hráčů, mezi nimiž jsou i dva zástupci pardubického hokeje – obránce Samuel Šmerda a útočník Filip Svoboda. Mezi případnými čtrnácti náhradníky ještě figuruje obránce Tom Kaštánek. Jako asistent Milana Razýma bude u výběru působit trenér dorostu Michal Mikeska.

Samuel Šmerda

O rok starší výběr reprezentantů už má na rozdíl od U16 úvodní kemp za sebou, teď vyrazí na druhý, který se bude konat také od 13. srpna v Plzni/Třemošné. Následně U17 sehraje ve dnech 17. – 21. srpna Turnaj pěti zemí ve švýcarském Vispu, kde se utkají s USA, domácími Švýcary, Německem a nakonec se Slovenskem. Na kempu se bude hlásit i brankář Lukáš Matěcha, který má za sebou už úvodní dvoudenní kemp. Na útočníka Adama Fialu se tentokrát v konečné nominaci nedostalo, je zapsán jako náhradník.

Filip Svoboda