19.09.2024
Redakce

První venkovní zápas sezony. Dynamo jede do Olomouce

Extraligový kolotoč se roztáčí naplno! Už zítra, v pátek 20. září, vyráží pardubičtí hokejisté k prvnímu venkovnímu duelu nové sezony. Síly změří s Olomoucí, která v prvním kole podlehla Mladé Boleslavi. Dokáže Dynamo zapsat druhé vítězství? Zápas startuje v 18:00

Dynamo má za sebou vítěznou premiéru v letošní extraligové sezoně. Na led enteria areny přijelo Kladno i s Jaromírem Jágrem v sestavě. Proti němu stáli v extraligové premiéře v pardubickém dresu Roman Červenka, Jiří Smejkal a Andrej Šustr, který zároveň odehrál první kariérní zápas v české extralize.

Na první domácí zápas si našlo cestu skvělých 9 982 fanoušků. Moc děkujeme za podporu, Pardubáci! Vstupenky na další domácí zápasy seženete ZDE.

Zápas začalo lépe Kladno. Rytíři dokázali v prvních střídáních zatlačit pardubické hokejisty a několikrát ohrozit Romana Willa. Jako první však stejně skórovalo Dynamo. V čase 7:36 se po skvělé práci Lukáše Sedláka prosadil Jiří Smejkal. Ještě v první třetině pak zvýšil na rozdíl dvou branek Robert Kousal.

Skvěle se dařilo Martinu Kautovi. Po vydařené přípravě a zápasech Ligy mistrů dokázal dvakrát skórovat i proti Kladnu. Přidal také jednu asistenci a po prvním kole vede tabulku extraligové produktivity.


Gól vstřelil také Lukáš Sedlák, který se na výhře 5:1 podílel dvěma body, stejně jako Roman Červenka.

Náš páteční soupeř z Olomouce si v prvním kole vylámal zuby na Mladé Boleslavi. Na ledě Bruslařů vedl díky dvěma slepeným brankám v první třetině už 2:0, v dalším průběhu však náskok ztratil a domů nakonec odjížděl s porážkou 2:4. Gólově se v úvodním duelu Mory prosadili Petr Fridrich a Pavel Musil.

Také v letošní sezoně by měl k olomouckým tahounům patřit útočník Jakub Navrátil a zkušený Jan Káňa. Brankoviště v prvním kole hájil Jakub Sedláček, Mora má však k dispozici také Matěje Machovského. Na marodce je pak dlouholetá jednička Branislav Konrád.

Utkání na olomouckém zimním stadionu startuje už v pátek 20. září od 18:00.