13.06.2024
Redakce

První letní posila! Z Ottawy přichází Jiří Smejkal

První hráčská posila je tu! K pardubickému týmu se připojí sedmadvacetiletý útočník Jiří Smejkal, který v loňské sezóně působil v organizaci Ottawy Senators. „Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším,“ říká účastník třech světových šampionátů po příchodu do Dynama.

„Od prvního momentu tu byl obrovský zájem pana Dědka i celého Dynama. Měli jsme nějaké jednání, bavili jsme se o mých a pardubických cílech. Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším,“ říká nejnovější akvizice Dynama.


Jiří Smejkal působil v minulé sezoně v zámoří. Větší část ročníku odehrál v AHL, kde v dresu Belleville Senators zapsal 22 bodů ve 47 zápasech. Dalších 20 startů přidal v NHL za Ottawu Senators, kde stihl zapsat také premiérovou branku.

Dříve si zahrál v dresu finských celků Tappara Tampere a Pelicans Lahti, nebo švédského Oskarshamnu. V české extralize působil naposledy ve Spartě.

V posledních sezonách se pravidelně objevoval také v české reprezentaci. Zúčastnil se světových šampionátů v letech 2021, 2022 a 2023. Nechyběl také v nominaci na olympijské hry 2022 v Pekingu, kde se v jednom týmu potkal i s Lukášem Sedlákem, Tomášem Zohornou, Davidem Musilem a Romanem Willem.

Nyní se sedmadvacetiletý forvard rozhodl pro návrat do Česka a vybral si právě Dynamo. Na východě Čech podepsal dlouhodobou smlouvu.

„Jirka je elitní česky útočník a jsme moc rádi, že si vybral právě Dynamo. Jsme přesvědčeni, že do kádru zapadne i charakterově a pomůže nám na cestě, kterou kráčíme,“ popisuje Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

“Tým po sezoně opustili čtyři útočníci a našim plánem je minimálně dva z nich nahradit elitními hráči s bohatými zkušenostmi a další dva z vlastních zdrojů. Jirka patří do první skupiny, měl by být v následujících letech výraznou tváří Dynama a členem speciálních formací. Tímto ho vítám do naší rodiny,” doplnil majitel klubu Petr Dědek.

Součástí smlouvy je také dohoda mezi klubem a hráčem o možném odchodu do zámoří během prvního roku kontraktu. V případě následného návratu zpět do Evropy by se smlouva Jiřího Smejkala s Dynamem opět aktivovala.

Smejky, vítej v Dynamu!