29.08.2021
Redakce

První gól? Odměna za odvedenou práci, pochvaluje si Koffer

Hokejisté Dynama Pardubice zakončili švýcarskou misi porážkou na nájezdy proti Ženevě, jedinou trefu zaznamenal útočník Filip Koffer, který se těsně po utkání nezdráhal vyzdvihnout především práci svých spoluhráčů. A zároveň prozradil, s kým si dá po cestě zpět do Pardubic v autobuse partičku karet.

Dvě vítězství a těsná porážka v nájezdech. To je účet pardubického Dynama na turnaji Coup des Bains ve Švýcarsku. Závěrečný zápas proti Ženevě přinesl tvrdou bitvu. „Ženeva byla zase o level lepší než předchozí dva soupeři a jelikož jsem mladý hráč, tak švýcarský turnaj byla super zkušenost v mojí kariéře. Jsem jenom rád za tyto zápasy a vůbec za tu šanci být v tomto týmu,“ pochvaloval si mladý útočník Dynama Filip Koffer. Právě on na začátku patnácté minuty odpověděl na první trefu švýcarského soupeře a zařídil tím samostatné nájezdy. „Bylo to zejména díky spolupráci s Ondřejem Rohlíkem a Matejem Paulovičem, kteří napadáním získali puk a já po nahození Mateje jen doklepával,“ popsal svoji trefu.

Za vstřelenou branku byl pochopitelně rád, za Dynamo se trefil poprvé. „Je to něco hezkého, odměna za práci, kterou na ledě odvedete. Snažil jsem se makat na sto procent a jsem rád, že to tam padlo,“ spokojeně přikyvoval. V tvrdé konkurenci čeká Filipa Koffera tvrdý boj o místo v sestavě, s čímž je dvacetiletý forvard srozuměný. „Svoji roli bych viděl jako spíše defenzivní hráč do čtvrté lajny či oslabení, který se nebojí hrát do těla a dělá černou práci.“

Po utkání čekal Koffera i celé Dynamo noční přejezd do České republiky, o programu na dlouhou cestu měl však zcela jasno. „S Jakubem Nakládalem, Janem Kolářem, Patrikem Poulíčkem a Matějem Blümelem hrajeme v autobuse karty, čeká nás tak tříhodinová série. A pak se pokusíme co nejvíce spát, aby nám to uteklo,“ plánoval útočník Filip Koffer.