09.12.2020
Redakce

Prohráli jsme si to vlastními chybami, mrzí Vladimíra Svačinu

Pardubice v úterý na třineckém ledě dvakrát vedly, ani jednou však náskok dlouho neudržely a nepříznivý stav 3:4 od 32. minuty nedokázaly zvrátit. „Určitě nás to mrzí, protože jsme si to prohráli vlastními chybami,“ mrzelo po dobrém výkonu Vladimíra Svačinu. Pro něho to byl společně s trenérem Richardem Králem speciálním zápas, oba totiž v Třinci dříve působili. „Něco nám tam vypsal před zápasem,“ zmínil motivaci navíc od hlavního kouče.

Podruhé už jste z přestřelky s Třincem body nebrali, jak zápas hodnotíte?
Zažili jsme to s nimi doma, i když tam jsme prohrávali o více gólů. Dnes je to škoda, určitě nás to mrzí, protože jsme si to prohráli vlastními chybami. Jinak si myslím, že jsme hráli parádní utkání, ale prostě jsou tam chyby, které by neměly být a Třinec to trestá. Je to škoda, určitě jsme pomýšleli na nějaké body.

Šli jste dvakrát do vedení, ale pokaždé jste vždy rychle inkasovali, kde byl z vašeho pohledu problém?
My jsme také dali rychle gól na 2:2, takže to bylo takové oboustranné. Řekl bych, že to byly spíše osobní chyby, já jsem to také jednou nedostal ven ze třetiny. Šel tam do mě obránce, já jsem o něm věděl, to jsou věci, které i když jsou třeba těžké, tak si s nimi v té chvíli musím poradit lépe a za každou cenu to dostat ze třetiny, pak by třeba ten gól nepadl. Hokej je ale hra chyb a jak už jsem řekl, bohužel Třinec je dnes trestal.

Od 32. minuty po gólu Stránského jste měli dost času na vyrovnání, co chybělo?
Času bylo dost a myslím, že byly i nějaké šance, ale je to těžké. Zase nemůžeme čekat, že se nám podaří dát s Třincem podruhé za sebou sedm gólů. Myslím, že i na tři góly bychom měli pomýšlet na to, že nějaké body odvezeme. Takže se spíše musíme zaměřit na obranu, abychom nedostávali právě více než tři góly.

Když jste inkasovali třetí a čtvrtý gól, bylo to pro vás o to těžší, když jste věděli, že bude těžké dát Třinci čtyři pět gólů?
Je to tak, ale na druhou stranu jsme věděli, že se nám to s nimi doma už jednou povedlo. Určitě jsme neskládali zbraně a chtěli jsme se o to pokusit znovu, protože jeden gól v hokeji nic není. A když to řeknu úplně blbě, tak prohrávat v Třinci po dvou třetinách o jeden gól je ještě celkem dobré. Určitě jsme to chtěli ještě zvrátit a nějaký bod si odsud odvést, ale bohužel se to dnes nepovedlo.

V závěru utkání jste nahrál do šance Poulíčkovi, vzápětí jste vy napřahoval ke střele, tam nechybělo moc.
Ta nahrávka od Juraje Mikuše nepadla až na hůl, trefila mě do nohy a akorát mě z toho teď bolí noha. Škoda. A v další akci si tam Patrik Poulíček pěkně najel, já jsem mu to prohodil, ale bohužel netrefil bránu. Šance tam byly, bohužel už to tam potom nepadlo.

Pro vás i pro vašeho trenéra Richarda Krále je toto utkání určitě zvláštní, bylo z něho cítit, že touží vyhrát v Třinci, kde působil jako hráč?
Něco nám tam vypsal před zápasem. Říkal, že tady dlouho hrál, ale to ani říkat nemusel, to všichni ví. I pro mě je to speciální, moc rád se sem vracím a chci se tady vždycky ještě ukázat. Mám na Třinec jen krásné vzpomínky, takže jsou zápasy s nimi speciální a chtěl bych každé vyhrát.