29.06.2021
Tisková zpráva

Přivítali jsme novou posilu. Útok vylepší Adam Musil

Novou posilou hokejového klubu Dynamo Pardubice se stal útočník Adam Musil. Účastník posledního mistrovství světa podepsal s Dynamem novou smlouvu na tři roky.

„Když jsme s trenéry řešili doplnění kádru pro příští sezonu, tak jsme měli žebříček hokejistů, a na něm byl Adam Musil na prvních příčkách. Věděli jsme, že mu končí smlouva v Liberci, proto jsme náš zájem obrátili směrem na něj. Jsme moc rádi, že se rozhodl pro nás. Adam je přesně ten útočník, který nám zapadá do koncepce. Je velmi důrazný, silný v osobních soubojích a v předbrankovém prostoru. Bude dalším zkvalitněním naší ofenzivy, díky které můžeme právem pomýšlet na ty nejvyšší příčky,“ komentoval příchod Adama Musila sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Čtyřiadvacetiletý Adam Musil v uplynulé sezoně nastupoval v dresu Bílých Tygrů Liberec. Syn někdejšího pardubického obránce Františka Musila odehrál 46 zápasů v základní části a připsal si 24 bodů (14+10), další čtyři body přidal v play-off. Zúčastnil se také letošního MS v Rize, na kterém odehrál pět zápasů.

„Zavolal mi pan Dědek, měl jsem z něho dobrý pocit a cítil z něj, jak je ambiciózní. To mě přesvědčilo. Do Pardubic jsem dříve jezdil za babičkou, mám tu ještě strýce. Dynamo je klubem, kterému se pár let nedařilo podle jeho představ. Nyní jsou ale jiné ambice a vím, čeho chtějí dosáhnout. To mě přesvědčilo a chci být součástí takového mužstva,“ řekla nová posila Pardubic Adam Musil.

Odchovanec Jihlavy podepsal s Dynamem smlouvu na tři roky. Má zkušenosti se zámořským hokejem, necelých pět sezon odehrál v juniorské WHL v celku Red Deer Rebels a dvě sezony v AHL v celcích Chicago Wolves a San Antonio Rampage.

„Jsem moc rád, že se Adam rozhodl pro Dynamo. Co mám informace, zájemců o něho bylo v extralize hodně. Nedivím se, protože z Adama roste velký hráč. Rod Musilů má tak po letech svého pokračovatele v Dynamu,“ uvedl Petr Dědek.

Počasí nenarušilo přípravu

K týmové přípravě se Adam Musil připojí od 19. července, kdy začne ostrá příprava na ledě. Část týmu absolvovala osmitýdenní letní přípravu. V minulém týdnu kompletní kádr (s výjimkou cizinců a Matěje Blümela s Martinem Bučkem, kteří dostali volno po světovém šampionátu) absolvoval soustředění v Deštném v Orlických horách.

„Přípravu jsme jeli víceméně podle plánu, který jsme si udělali na začátku. Počasí nás v ničem nelimitovalo. Využívali jsme tělocvičnu na univerzitě, umělou trávu na Pamaku, samozřejmě posilovnu a led zde v areně. A vše vyvrcholilo soustředěním minulý týden. Hráči to odpracovali velmi dobře,“ zhodnotil přípravu hlavní trenér Dynama Richard Král.

A vyjádřil se také k novým posilám, již dříve do Pardubic přišli Jan Košťálek, Dominik Frodl, David Cienciala, Robert Říčka či Marek Hecl. „Kluci, co přišli, úplně v pohodě zapadli do týmu. Jak jsem již říkal, snažili jsme se vybírat charakterově dobré hráče. Myslím si, že podle toho, co jsme viděli a jak pracovali, že se nám to podařilo,“ doplnil Richard Král.

Na hráče Dynama čeká minimálně devět přípravných zápasů před začátkem extraligové sezony. Začátkem srpna sehrají turnaj Letní hokejové hry s HC Olomouc a HC Vítkovice Ridera. Koncem srpna pak Dynamo vyrazí do Švýcarska na mezinárodní turnaj Coup de Bains, kde se utkají se EHC Biel, Krefeld Pinguine a Servette Ženeva.