před 2 dny
Redakce

Přípravné práce na projektu nové arény probíhají

Tým odborníků neúnavně pokračuje na přípravách projektu nové multifunkční arény v Pardubicích. Minulý týden dorazil do Pardubic Bob Black, který se podílel na přípravách Rogers Place – arény v Edmontonu z roku 2016. „Je to nápad, jak změnit tvář arén v Evropě,“ říká o připravovaném projektu. Společně s ním se schůzek účastnil také Aleš Hemský.

Nová multifunkční hokejová aréna by měla podle plánů investora a majitele Dynama, Petra Dědka, v Pardubicích stát v roce 2027. V současné době probíhají přípravy tohoto projektu, konkrétně sportovního zázemí arény.

Jednání se zúčastnili také někteří hráči Dynama se zkušenostmi z TOP hokejových soutěží světa. Minulý týden byl v Pardubicích přítomen Bob Black, který byl u příprav Rogers Place. Aréna Edmontonu Oilers byla otevřena v roce 2016 a Bob Black vidí v projektech určité podobnosti.

„Jsou si docela podobné. Je to velký nápad udělat něco, co změní tvář arén v Evropě. Líbí se mi, že je to velmi inspirativní projekt, který má v úmyslu dosáhnout velkých věcí. To jsme chtěli udělat i my v Edmontonu,“ říká.

Společně s ním dorazil z Ameriky do Pardubic také Aleš Hemský, odchovanec klubu.

„Já jsem asi radil hlavně s kabinou. Vím jaká je v Edmontonu, je tam jedna z nejlepších a vím, jaká je i v dalších halách,“ říká Aleš Hemský, mistr extraligy z roku 2005 a bývalý dlouholetý hráč NHL

Podívejte se na celé video Boba Blacka i Aleše Hemského.