25.08.2021
Redakce

Přidali jsme na důrazu a výsledek jsme otočili, hodnotil Blümel

Dynamo má za sebou první ze tří zápasů na turnaji Coup des Baines a debut to byl vítězný. Ačkoli Východočeši prohrávali v polovině zápasu o dvě branky, zvládli vývoj otočit a připsali si cennou výhru nad kvalitním soupeřem ze Švýcarska. „Vstup do utkání od nás byl hodně špatný, pak jsme se naštěstí uklidnili a začali hrát víc s pukem," řekl po zápase střelec vítězné branky Matěj Blümel.

Hned v první třetině se hráči Dynama přesvědčili o tom, že švýcarský hokej je na vzestupu. Biel v první třetině přehrával Dynamo a vedl zaslouženě o jednu branku, tu druhou poté přidal v polovině zápasu útočník Luca Cunti. „Vstup do utkání od nás byl hodně špatný. Biel na nás hodně vletěl a hrál rychlý hokej, moc jsme nevěděli, co dělat. Pak jsme se naštěstí uklidnili a začali hrát víc s pukem, což se následně odráželo na těch šancích a nakonec i na výsledku,“ vysvětloval Blümel.

Nejdříve z trestného střílení snížil Anthony Camara, na kterého ve třetí třetině navázal využitou přesilovkou Patrik Poulíček a obrat dokonal právě Matěj Blümel, pro kterého to byl první gól v přípravě. „Přidali jsme ve třetí třetině na důrazu. Po tom, co jsme snížili, jsme si řekli, že je tam šance ten výsledek obrátit. Bylo vidět, že jsme se kousli a každá lajna se začínala držet víc a víc na puku v jejich pásmu a vytvářeli jsme si šance. Z toho tlaku tam pak napadaly góly,“ komentoval obrat Blümel, na jehož branku ještě navázal Dennis Robertson, který upravil skóre na konečných 4:2 pro Dynamo.

Pardubický součet branek se ale nemusel zastavit pouze na čísle čtyři. „Měli jsme fakt hodně přesilovek, rozhodně jsme mohli přidat i další góly, tak snad jsme si to jenom schovali pro další zápasy,“ poznamenal s úsměvem Blümel. Šanci ukázat, že si to svěřenci Richarda Krále opravdu schovali na další zápasy budou mít hned v pátek, kdy vyzvou od 16:30 německý Krefeld Pinguine, který má za sebou také cenné vítězství, když porazil Ženevu 3:2 po prodloužení.