29.10.2021
Redakce

Pořád jsme věřili, že vyrovnáme, říká jubilejní střelec Říčka

Robert Říčka vstoupil do nejvyšší soutěže až v 25 letech a ve své osmé extraligové sezoně dosáhl na stogólový milník. „Je to pro mě hezké číslo. Včera mi to připomínali jedni známí z Havířova a dneska tady Áďa, takže jsem o tom věděl, zároveň jsem se na to ale snažil nemyslet. Jsem rád, že to mám za sebou a hlavně že to pomohlo k bodům,“ popsal nejlepší extraligový střelec. I díky jeho patnácté brance v sezóně Dynamo zvládlo otočit duel s Kometou a připsat si dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Vstup do utkání se Dynamu nepovedl. Po několika zajímavých šancích na obou stranách otevřel skóre brněnský útočník Luboš Horký. Druhý gól Komety následně vstřelil po velkém tlaku do brány Martin Zaťovič. „První polovina zápasu byla jedna z nejhorších, co jsme měli. Chtěli jsme využít toho, že byla plná hala, což se nám moc nedařilo," štvalo Říčku.

Ve druhé polovině utkání se začala karta obracet. „Zlepšili jsme hlavně pohyb, čímž jsme si řekli o nějaké fauly a pomohli si v přesilovkách. Pořád jsme věřili, že vyrovnáme, že si půjdeme pro nějakou přesilovku nebo šanci," popsal Říčka. Díky zlepšenému výkonu našlo Dynamo také recept na do té doby bezchybného Lukáše Klimeše v brance Komety, kterého poprvé prostřelil dělovkou od modré čáry Jan Košťálek. Fantastických 9892 fanoušků hnalo Dynamo za vyrovnáním, což se nakonec podařilo. Robert Říčka na pravém kruhu převzal přihrávku Adama Musila a nechytatelnou střelou vyrovnal na 2:2.

Pro dvaatřicetiletého Říčku šlo o stý gól v české extralize. „Vzhledem k tomu, že jsem soutěž začal hrát až ve 25 letech, tak je to pro mě hezké číslo. Včera mi to připomínali jedni známí z Havířova a dneska tady Áďa, takže jsem o tom věděl, zároveň jsem se na to ale snažil nemyslet. Jsem rád, že to mám za sebou a hlavně že to pomohlo k bodům,“ liboval si. Po velké radosti však na moment hala zatrnula, když ihned po vyrovnávací brance zůstal ležet na ledě David Cienciala. „Vlastně jsem si ten gól ani moc neužil. Hned jsem viděl parťáka Davida Ciencialu, tak jsem se lekl, co se tam stalo. Jsem rád, že pak hrál a že je v pořádku,“ popsal odchovanec Havířova.

Fanoušci po vyrovnání bouřili a také díky nim se Dynamo nadechovalo k obratu už v základní hrací době. Největší šanci měl na hokejce Matěj Blümel, kterého v samostatném úniku vychytal Lukáš Klimeš. „Druhou půlku jsme měli lepší my. Lidi se chytli, nám narostla křídla. Chtěli jsme to zkusit urvat za tři body,“ prozradil Říčka.

Nakonec jsou z toho body dva, v prodloužení bleskurychle rozhodl nikým nehlídaný Patrik Poulíček. „V prodloužení rozhodla pěkná akce, soupeř tam zaspal a Patrik Poulíček to pěkně zakončil. Máme dva body, což je super. Není to ale poprvé, co jsme neměli zápas rozehraný dobře a zvládli jsme ho. Na druhou stranu je to i takový zdvižený prst, že začátky bychom mohli mít lepší,“ zakončil nejlepší extraligový střelec.