06.10.2020
Redakce

Pardubičtí hokejisté v karanténě: Kantor stavěl postýlku, Klouček vyráběl výzdobu školky

Od minulého týdne jsou hokejisté Dynama Pardubice v karanténě kvůli pozitivním nálezům nemoci COVID-19 mezi nimi, která se pomalu ale jistě blíží ke konci. Co všechno během ní naši hráči dělali?

Hráči byli posláni na testy druhý den po zápase se Zlínem, který se hrál v neděli 27. září. „Hned po utkání bylo na klucích v kabině vidět, že jsou opravdu hodně vyčerpaní, bylo vidět, že se s něčím prali,“ řekl už v dřívějším rozhovoru hlavní trenér Dynama Milan Razým.

Celý kádr musel do karantény, která tak výrazně narušila harmonogram celé soutěže.

Jak tento čas někteří z nich trávili?

Třeba brankář Pavel Kantor této nečekané přestávky využil k tomu, aby pohnul s přípravami dětského pokojíčku a sestavoval postýlku. Jeho parťák Milan Klouček zase pomáhal přítelkyni s přípravou halloweenské výzdoby do školky, ve které pracuje.

Pavel Kantor sestavoval postýlku.

To útočník Jan Mandát se v karanténě zdokonaluje v gastronomii. „Svůj čas trávím tak, že vařím a učím se nové recepty nebo hraju na Play Station,“ popsal zástupce kapitána.

Náročnější začátek karantény zažil Matěj Blümel. „V minulém týdnu jsem se necítil ze začátku moc dobře. Byl jsem unavený, bolela mě hlava a taky trochu pálily oči. Pak jsem ztratil čich a částečně i chuť. Ale ke konci týdne už jsem se cítil dobře. V pondělí mi Móca s Mandym (Petr Mocek a Martin Mandys) dovezli rotoped, takže se můžu zpotit,“ vypráví člen elitní formace.

Zvládnout čas, ve kterém nesmíte chodit ven a v některých případech třeba ani cvičit, není jednoduché. „Když jsem nemohl nic dělat, tak jsem hrál s klukama na Play Station nebo se díval na seriály. To mě ale brzo přestalo bavit, takže jsem fakt rád, že už můžu cvičit. Už abych byl zpátky na ledě,“ vzkázal Matěj Blümel.

Milan Klouček pomáhal přítelkyni s přípravou výzdoby školky.

Podobně na tom je i další útočník Lukáš Anděl: „Vůbec nic mi není, takže jsem v pohodě. Ale stejně musím být zavřený a nemůžu nic dělat. Je to prostě na hlavu, ale musím to nějak přežít,“ upřímně sdělil mladý forvard.

A co bude hokejisty po návratu z karantény čekat? „Hráče budeme postupně zapojovat do plného zatížení, aby si po deseti dnech zvykli na jiný druh pohybu. Zapojování hráčů budeme konzultovat s klubovým lékařem a také trenérským týmem,“ popsal kondiční trenér A-týmu Petr Mocek.

Jan Mandát zase vařil a dlouhou chvíli si krátil hraním na Play Station.