29.01.2024
Redakce

PREVIEW: Druhé domácí utkání v řadě. Přivítáme Plzeň

Přidá Dynamo desátou výhru v řadě a navýší náskok na prvním místě tabulky? To vše se dozvíme už v úterý 30. ledna, kdy svěřenci Marka Zadiny přivítají na ledě enteria areny jedenáctou Plzeň. Utkání startuje v 18:00.

Dynamo táhne šňůru devíti výher v řadě. Naposledy si poradilo s Kladnem, kterému dovolilo pouze jednu branku. V utkání se dařilo hlavně Mateji Paulovičovi, který se při výhře 3:1 podílel na všech třech pardubických brankách - jednu sám vstřelil a na dvě nahrával.

Utkání bylo speciální také pro Lukáše Radila a Roberta Kousala. První jmenovaný převzal obraz za 200 bodů v Tipsport extralize a Robert Kousal dostal z rukou Vladimíra Martince a Ivana Čonky dres za 500 odehraných extraligových zápasů.

„Pět set zápasů v extralize zní hezky, je to krásné. Věžím si toho, že jsem měl možnost odehrát všechny v Pardubicích. A jsem rád, že se nám povedlo dnes vyhrát," říkal po zápase Kousal.


Oba dva letošní vzájemné zápasy s Plzní ovládlo Dynamo. To si nejprve doma poradilo se soupeřem 4:1, na venkovním hřišti pak zvítězilo 6:1. Právě při výhře na ledě Plzně zazářil Robert Říčka, který třemi přesilovkovými zásahy určil ráz zápasu.

Třetí vzájemné klání v letošní sezóně nás čeká už v úterý 30. ledna v pardubické enteria areně. Zápas začíná v 18:00.

Plzeň do něj půjde z jedenácté příčky a se čtyřmi porážkami v řadě. Západočeši postupně nestačili na Hradec Králové, Liberec, Třinec a naposledy Litvínov, kterému na domácím ledě podlehli 3:5.