27.08.2024
Redakce

Ondřej Rohlík stráví sezonu na hostování v Plzni

Rychlonohý pardubický útočník Ondřej Rohlík odchází na roční hostování do Plzně za větším extraligovým vytížením. „Věřím, že v Plzni dostane potřebný prostor, aby se nadále posouval, sbíral extraligové zkušenosti a bojoval o významnější roli v týmu. Za rok se může vrátit vyzrálejší," říká Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Ondřej Rohlík dosud odehrál v dresu pardubického áčka celkem 123 extraligových utkání, v nichž zaznamenal 11 gólů a 11 asistencí, jednou nastoupil také v Lize mistrů. Nejvyšší českou hokejovou soutěž ale okusil také v Boleslavi, kde v 10 zápasech zapsal 3 body (1+2).

„Ondra se potřebuje dál hokejově rozvíjet a v tuhle chvíli bychom mu nemohli zaručit extraligové vytížení. V minulé sezoně na hostování v Mladé Boleslavi potvrdil, že je to hráč extraligových kvalit a v tuhle chvíli už by nedávalo smysl, aby pendloval mezi nejvyšší soutěží a B-týmem v Maxa lize. Věřím, že v Plzni dostane potřebný prostor, aby se nadále posouval, sbíral extraligové zkušenosti a bojoval o významnější roli v týmu. Za rok se nám díky tomu může vrátit vyzrálejší hokejista,“ říká o dočasném odchodu Ondřeje Rohlíka sportovní ředitel Dynama, Petr Sýkora.

Talentovaný útočník bude v barvách Indiánů působit po boku pardubického spoluhráče Tomáše Urbana, který na západě Čech stejně tak hostuje celou příští sezonu. V minulé sezoně spolu tvořili útočnou formaci v pardubickém B-týmu, nyní mohou na spolupráci navázat. V týmu se dále potkají s bývalým útočníkem Dynama Ondřejem Matýsem.

Ať se ti hostování v Plzni vydaří, Rohla!