28.01.2023
Redakce

Ondřej Rohlík a Michal Rouha prodloužili smlouvy s Dynamem!

Jednadvacetiletí útočníci Ondřej Rohlík a Michal Rouha, kteří prošli v Pardubicích i mládežnickými kategoriemi, budou i nadále oblékat pardubický dres. Východočeský klub tak nadále pokračuje v budování kádru pro příští sezonu, pojistilo si další dva mladé hráče, kteří mají ke klubu vztah od mládí.

„Jsme rádi, že u nás v Pardubicích budou i nadále pokračovat Ondra Rohlík s Michalem Rouhou. Ondra v letošní sezoně prakticky patřil do základní sestavy A týmu, nicméně ho zbrzdilo zranění. Rozhodl se spojit další roky své kariéry s naší organizací a my jsme přesvědčeni, že u nás dostane prostor. A je na něm, jak velký ten prostor bude. Michal Rouha je mladý perspektivní hráč, který si získal svou roli v B týmu, zahrál si ale i v A týmu. Věříme, že bude pokračovat ve svém rozvoji a pomůže nám v další sezoně v obou našich seniorských týmech,“ okomentoval prodloužení kontraktů s dvěma perspektivními útočníky sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Ondřej Rohlík začínal s hokejem v Chrudimi, již v jedenácti letech se ale přesunul do Dynama, s kterým spojil svou celou dosavadní kariéru. „Jsem rád, že jsem dostal příležitost i nadále působit v klubu, který mám v srdci. Chci se v Pardubicích prosadit a hrát co nejlepší hokej,“ přeje si jednadvacetiletý forvard, jenž prodloužil smlouvu o dvě sezony s opcí.

„V letošní sezoně jsem dlouho nehrál kvůli zranění, jsem rád, že ve mně mají Pardubice důvěru, já se jim ji budu snažit splatit svými výkony na ledě a být co nejvíce platný pro tým,“ říká Rohlík, jenž v letošním ročníku nastoupil k osmi zápasům v extralize (0+1) a pěti v Chance lize (1+2). A pokračoval: „Jsem rád, že mohu po dlouhém zranění nastupovat i v B týmu, Chance liga je také kvalitní soutěž. Jsem rád, že dostávám prostor, můžu pomoci týmu k vítězství a zlepšovat se.“

„Aktuálně jsou v A týmu ty nejvyšší ambice, což je jedině dobře. Je to o to lepší, že když se daří, tak je skvělá atmosféra v kabině, každý dostane více prostoru. Když chodí plný barák, fanoušci začnou skandovat, tak je to něco neskutečného. Dává mi to velkou motivaci se probojovat do Áčka, hrát tam stabilně s top hráči, kteří tam aktuálně jsou. Snažím se od nich odkoukávat nějaké věci, abych se dostal na top level hráčů, kteří tam teď jsou,“ dodal Ondřej Rohlík.


Michal Rouha dělal své první hokejové krůčky v Chocni, stejně jako Rohlík v mládeži zamířil do Pardubic, a to konkrétně v roce 2014. Mládežnický reprezentant si zahrál jednu sezonu ve finské juniorce, poté zamířil zpět na východ Čech, kde hrál v juniorce a spolu s tím i první ligu v Litoměřicích. „Jsem rád, že mohu i nadále pokračovat v pardubického organizaci a věřím, že splatím důvěru, kterou mi Pardubice daly na další rok,“ těší Rouhu prodloužení kontraktu s Dynamem o další sezonu.

Jednadvacetiletý útočník hraje v letošním ročníku primárně za pardubický B tým, v jednatřiceti utkáních nastřílel šest branek. Dostal ale také příležitost v Tipsport extralize, z jedenácti duelů má bilanci 0+1. „Určitě je mých hlavní motivací prosadit se v A týmu, který bojuje v extralize o nejvyšší příčky. B tým se dělal hlavně kvůli tomu, abychom se rozehráli pro Áčko. Je výhoda, že B tým působí v nedaleké Chrudimi, můžeme tedy kdykoliv, když Áčko potřebuje, hned přijet do Pardubic. Jsem rád, že šance zahrát si extraligu přišla a doufám, že si svými výkony řeknu i o další prostor,“ věří v další vzestup své kariéry.