03.09.2022
Redakce

Ohlédnutí za 2. ročníkem Letních hokejových her

Celkem 5 utkání nabídly letošní Letní hokejové hry. Dynamo postupně vyzvalo týmy Liberce a Mladé Boleslavi systémem doma-venku. Oba zmínění soupeři pardubických hokejistů proti sobě nastoupili pouze jednou, proto se jim body a skóre z tohoto utkání dvojnásobily. Pardubice si v turnaji připsaly dvě výhry a dvě prohry, což stačilo na konečné druhé místo.

Letní hokejové hry odstartovaly 16. srpna zápasem Mladé Boleslavi s Libercem. Zápas vyzněl lépe pro domácí, kteří po výhře 3:1 získali první body do tabulky. Pro pardubické hráče začal turnaj o týden později v pardubické Enteria aréně. Východočeský klub se na domácí půdě utkal s týmem Mladé Boleslavi. V utkání, ve kterém dominovali brankáři na obou stranách, rozhodla jediná trefa z hole mladoboleslavského Kantnera. I přes veškerou snahu pardubického fantoma Dominika Frodla v bráně, nestačilo Dynamo nejtěsnějším rozdílem celku z města automobilů, a na úvod turnaje si tak po prohře 0:1 nepřipsalo do tabulky žádný bod.

Šanci na reparát dostala Rulíkova družina o dva dny později. Pardubičtí hokejisté zavítali na půdu Bílých tygrů z Liberce. Utkání bylo mnohem atraktivnější na góly než to předchozí. Dynamo vstoupilo do utkání skvěle. Už po sedmi sekundách hry rozvlnil síť Lukáš Radil. V osmé minutě vedli Pardubičtí po střele Tomáše Hyky již o dvě branky. Následně soupeř dokázal skóre otočit na svoji stranu. Na konci druhé dvacetiminutovky ale svým druhým gólem v utkání vyrovnal Lukáš Radil. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, a utkání tak dospělo do prodloužení. V něm se několika výbornými zákroky zaskvěli brankáři obou celků. Rozhodly tak samostatné nájezdy, ve kterých Dominik Frodl vyzrál na všechny liberecké exekutory a za Dynamo se naopak prosadili Tomáš Hyka a Matěj Paulovič. Pardubice se tak mohly radovat z první výhry v turnaji poměrem 4:3sn.

V předposledním zápase Letních hokejových her hostili svěřenci trenéra Rulíka na domácí půdě Liberec. Zápas byl na góly opět chudý, ale tentokrát se šťastným koncem pro hráče z města perníku. Hned v sedmé minutě padla jediná branka utkání. Postaral se o ni Ondřej Vála, který tvrdou střelou od modré čáry propálil brankáře hostí. Liberečtí si v tomto duelu vytvořili několik střeleckých příležitostí. Všechny ale pokryl Roman Will. Dynamo tak poslední domácí přípravný zápas zvládlo vítězně - 1:0.

Na poslední utkání v tomto turnaji cestovali pardubičtí hokejisté do Mladé Boleslavi. Zápas přinesl mnoho šancí na obou stranách. Střelci se však prosadili pouze v úvodním dějství tohoto utkání. Mladoboleslavští bruslaři šli po čtyřech minutách hry do vedení. Ve třinácté minutě ale Tomáš Zohorna po úniku srovnal stav na 1:1. Do konce třetí sirény už branka nepadla, a šlo se tedy do prodloužení. V něm se několika střeleckých příležitostí dočkali domácí. Roman Will se ale nenechal překonat a bylo jasné, že rozhodující gól ze hry nepadne. Nájezdová loterie vyzněla lépe pro mladoboleslavské, a ti se tak mohli radovat z vítězství v celém turnaji. Dynamo obsadilo druhou příčku a třetí skončil Liberec.