05.03.2020
Redakce

O titul v parahokeji se Mustangové poperou se Studénkou

SHK Mustangové, tak opět po roční pauze budou zkoušet získat vysněný titul. Tentokrát se jim však do cesty postaví hráči Studénky. Finálový první zápas se uskuteční v malé hale enteria arény v sobotu 8. března od 16:20. Doražte podpořit naše Mustangy!

Pardubičtí Mustangové si z ledu karlovarských Sharks odvezli mečbol, který dokázali hned v prvním utkání proměnit. Druhé semifinále bylo vyrovnané, o dva góly ale nakonec byli přece jenom lepší Východočeši. Po loňském bronzu tak nyní mají jistotu minimálně stříbrné medaile. Budou chtít ale dojít až na vrchol. V cestě jim bude stát Studénka, která dokázala ve druhé semifinálové sérii otočit duel se Zlínem, vládcem para hokejové ligy z minulých pěti sezon.

V týmu ze Studénky jsou i tři ruští hokejisté v čele s jedním z nejlepších hráčů světa Dmitrie Lisova. V loňském roce právě po jeho řádění Mustangové vypadli v semifinále a tak mají co vracet. „Budeme v těžké situaci. Bude to jako kdyby sem na Dynamo přijel Pastrňák se svojí skvadrou, ale my se výběru Evropy nebojíme. Jsme přeci Pardubice. Jen bude třeba trochu upravit styl hry a v hokeji je vše možné. My půjdeme do souboje se vztyčenou hlavou a jak s oblibou říkám: Mustang se nedá zkrotit." řekl trenér parahokejistů Michal Tereska.

Před vrcholem para hokejové sezony 2019/20 je jisté, že se soutěž dočká svého premiérového vítěze. Jak Studénka, která vyhrála základní část, tak Mustagové z Pardubic zatím na titul ještě nikdy nedosáhli. Kdo z nich se dočká prvního triumfu? Jasno bude nejpozději v neděli 15. března.